Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κώστας Γκιουλέκας: Σχέδιο Δράσης για τη Λειψυδρία και τα Μεγάλα Έργα στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοποριακά Μέτρα για το Νερό, Τεχνολογικές Λύσεις για την Κυκλοφορία και Δεσμεύσεις για την Ανάπτυξη της Μακεδονίας και Θράκης

Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα καυτά ζητήματα της εποχής: τη λειψυδρία, το FlyOver της Θεσσαλονίκης, και το μετρό. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αίσθηση, προσφέροντας ελπίδα αλλά και προκλήσεις για το μέλλον.

Η Μάχη κατά της Λειψυδρίας

«Η λειψυδρία είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε όλη τη χώρα. Το Υπουργείο Εσωτερικών δρα δυναμικά, χρηματοδοτώντας δήμους και περιφέρειες για νέες και υπάρχουσες γεωτρήσεις, καθώς και για την εφαρμογή της μεθόδου της αφαλάτωσης. Ο υφυπουργός τόνισε την ανάγκη για στρατηγική διαχείριση των υδάτων, με την κατασκευή ταμιευτήρων και την αξιοποίηση των βιολογικών καθαρισμών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μακροπρόθεσμα.

Η Ανάγκη για Γρήγορες Λύσεις και Μείωση της Γραφειοκρατίας

Στην τοποθέτησή του για τη γραφειοκρατία που καθυστερεί τις διαδικασίες, ο κ. Γκιουλέκας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μία ώρα από γραφειοκρατικά εμπόδια». Η πλατφόρμα του υπουργείου είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει άμεσα κάθε πρόταση που υποβάλλεται, δίνοντας προτεραιότητα σε περιοχές με επείγουσες ανάγκες.

Το FlyOver και το Μετρό Θεσσαλονίκης: Τα Έργα Που θα Αλλάξουν την Πόλη

Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πολυσυζητημένο FlyOver και στο μετρό Θεσσαλονίκης. Αναγνωρίζοντας την απογοήτευση των Θεσσαλονικέων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υποσχέθηκε ότι το μετρό θα είναι έτοιμο για κοινή χρήση έως τα τέλη Νοεμβρίου. «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο έργο που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της πολιτικής», δήλωσε.

Έξυπνες Λύσεις για την Κυκλοφορία

Όσον αφορά το FlyOver, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε σε καινοτόμες λύσεις για τη μείωση της ταλαιπωρίας κατά την κατασκευή του. «Θα χαρτογραφήσουμε ηλεκτρονικά τις οδικές αρτηρίες για να παρέχουμε στους πολίτες δυνατότητα πραγματικής επιλογής διαδρομών», εξήγησε, υποσχόμενος έξυπνες τεχνολογικές λύσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Προτεραιότητες για τη Μακεδονία και τη Θράκη

Με μια δυναμική ατζέντα για την ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στη συνεχή επαφή με βιοτέχνες, βιομηχάνους και επιμελητήρια της περιοχής για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. «Η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ανεβάσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη ψηλά, με πράξεις και όχι λόγια», υπογράμμισε.

Στήριξη στη Στέγαση και την Εκπαίδευση

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για νέες φοιτητικές εστίες και ρύθμιση του Airbnb για να διασφαλιστεί ότι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε προσιτή στέγη. «Έχουμε δώσει βαρύτητα στη στέγαση και στην κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών», κατέληξε, επισημαίνοντας την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην παροχή υποδομών για τους νέους.

Οι δηλώσεις του κ. Γκιουλέκα αποτυπώνουν μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και καινοτομία, υποσχόμενη άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για το μέλλον.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next