Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Reliance της Ινδίας στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος ενεργειακός γίγαντας της χώρας

Ο κολοσσός της ενέργειας Reliance Industries ανακοίνωσε φιλόδοξους στόχους για την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας στη χώρα.

Η Ινδία ετοιμάζεται να γίνει μια παγκόσμια δύναμη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο κολοσσός της ενέργειας Reliance Industries ανακοίνωσε φιλόδοξους στόχους για την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας στη χώρα.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας, η Reliance στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής ανανεώσιμης ενέργειας στην Ινδία. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Mukesh Ambani, δήλωσε ότι η Reliance έχει ενισχύσει τους οικονομικούς της πόρους και είναι έτοιμη για την επόμενη φάση ανάπτυξης.

Η κατασκευή ενός γιγαντιαίου εργοστασίου παραγωγής ηλιακών κυψελών βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Reliance σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή βασικών εξαρτημάτων για ηλιακά πάνελ, όπως οι ράβδοι πυριτίου (ingots) και οι λεπτές φέτες πυριτίου (wafers), στο γιγαντιαίο εργοστάσιό της στην Jamnagar μέχρι τον Δεκέμβριο. Ο στόχος είναι να φτάσει η παραγωγή σε 100 gigawatt (GW) έως το 2030.

Η εταιρεία επενδύει στην τοπική αλυσίδα εφοδιασμού. Για να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές, η Reliance σχεδιάζει να αναπτύξει μια ισχυρή τοπική αλυσίδα εφοδιασμού για την παραγωγή εξαρτημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η χρηματοδότηση του φιλόδοξου σχεδίου είναι εξασφαλισμένη. Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις χρηματοπιστωτικές αγορές για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την υλοποίηση των επενδύσεων της.

Η Reliance έχει ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην πράσινη ενέργεια. Το 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με στόχο την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών άνθρακα έως το 2035.

Με αυτές τις φιλόδοξες πρωτοβουλίες, η Reliance αναδεικνύεται σε κορυφαίο παίκτη στην παγκόσμια αγορά της πράσινης ενέργειας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επίλυση των περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Η Ινδία, με τη Reliance στην πρωτοπορία, είναι έτοιμη να γίνει ένας παγκόσμιος ηγέτης στην πράσινη ενέργεια.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next