Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βήματα προς ένα Πράσινο Μέλλον: Η IFC και η ΕΕ επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση στις Φιλιππίνες

Νέες επενδύσεις για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Μια ισχυρή συνεργασία για ένα πράσινο μέλλον. Η Διεθνής Οργάνωση Χρηματοδότησης (IFC) ανακοίνωσε τη σύμπραξή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στο πλαίσιο του Προγράμματος Πράσινης Οικονομίας για τις Φιλιππίνες (GEPP), το οποίο αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Global Gateway της ΕΕ.

Στόχος της συνεργασίας είναι να κινητοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας για την προώθηση της πράσινης μετάβασης στις Φιλιππίνες. Το πρόγραμμα GEPP, που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης αποβλήτων, την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση τεχνολογιών που ενισχύουν την ενεργειακή απόδοση.

Η IFC και η ΕΕ θα συνεργαστούν για να κινητοποιήσουν ιδιωτικό κεφάλαιο και επενδύσεις από διεθνείς οργανισμούς χρηματοδότησης της ανάπτυξης. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων της χώρας.

Ο ιδιωτικός τομέας έχει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος, δήλωσε ο πρέσβης της ΕΕ στις Φιλιππίνες, Luc Véron. «Η δέσμευσή μας στην πράσινη μετάβαση της χώρας υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά μας για παγκόσμια κλιματική δράση και βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί έως το 2028 με προϋπολογισμό περίπου 5,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η IFC θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των συνθηκών για την ανακύκλωση πλαστικών και τη διαχείριση αποβλήτων, την ενίσχυση των επενδύσεων σε δύσκολα απολιγνιτοποιημένες βιομηχανίες, την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον αλυσίδων εφοδιασμού και την επιτάχυνση της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ενός πιο πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος για τις Φιλιππίνες.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next