Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλη Συνεργασία Pivot Energy και Microsoft: 500 MWac Ηλιακής Ενέργειας για ένα Καθαρότερο Μέλλον

Η πολυετής συμφωνία θα αναπτύξει 150 Φωτοβολταϊκά έργα σε 100 κοινότητες, καλύπτοντας 20 πολιτείες των ΗΠΑ, προσφέροντας καθαρή ενέργεια και σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες

Η Pivot Energy, πάροχος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια πενταετή συμφωνία-πλαίσιο με τη Microsoft για την ανάπτυξη Φωτοβολταϊκών έργων 500 μεγαβάτ (MWac) σε κοινότητες σε ολόκληρη την Αμερική.

Το φιλόδοξο σχέδιο προβλέπει την υλοποίηση αυτών των έργων μεταξύ 2025 και 2029.

Αυτή η συμφωνία αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο Ανανεώσιμων Ενεργειακών Πιστοποιητικών (REC) για την Pivot Energy και την πρώτη μεγάλη επένδυση της Microsoft σε διανεμημένη παραγωγή ενέργειας.

Η συνεργασία με τη Microsoft θα επιτρέψει στην Pivot Energy να αναπτύξει σχεδόν 150 ηλιακά έργα σε περίπου 100 κοινότητες, σε 20 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Microsoft θα αγοράσει τα πιστοποιητικά ενέργειας από τα έργα για μια περίοδο 20 ετών, με τα πρώτα έργα να τίθενται σε λειτουργία πριν το τέλος του 2024.

«Μια οικονομία που τροφοδοτείται από καθαρή, διανεμημένη ενέργεια μπορεί να προσφέρει περισσότερα από φθηνή ενέργεια· οδηγεί σε ανάπτυξη και ευημερία στις κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Pivot Energy και της Microsoft αποτελεί το τέλειο παράδειγμα της δύναμης και του αντίκτυπου που μπορεί να έχει η διανεμημένη παραγωγή ενέργειας», δήλωσε ο Tom Hunt, CEO της Pivot Energy.

Συνέχισε λέγοντας: «Η Pivot Energy είναι περήφανη για τον ηγετικό της ρόλο στον τομέα της ανάπτυξης ηλιακών έργων που ωφελούν τις τοπικές κοινότητες. Είμαστε τιμημένοι που συνεργαζόμαστε με τη Microsoft για να προσφέρουμε ηλιακή ενέργεια με σκοπό».

Τα 500 MWac θα παράγουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο, για μια περίοδο 20 ετών.

Αυτή η ενέργεια είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει σχεδόν 90.000 σπίτια το χρόνο, ισοδυναμώντας με την απομάκρυνση 165.000 οχημάτων με κινητήρα βενζίνης από τους δρόμους κάθε χρόνο.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next