Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ενεργειακή επανάσταση στην Κύπρο: Η ΑΗΚ χτίζει μια τεράστια μπαταρία!

Η ΑΗΚ, η ηλεκτρική εταιρία της Κύπρου, ετοιμάζεται να αλλάξει το ενεργειακό τοπίο! Σε μια πρωτοβουλία που υπόσχεται να φέρει πιο κοντά σε ένα καθαρό και σταθερό ενεργειακό μέλλον, η εταιρία προχωρά στην εγκατάσταση ενός γιγάντιου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας, ισχύος 160 MWh, στη Δεκέλεια και αναμένεται να κοστίσει γύρω στα €62 εκατομμύρια.

  • Τέλος στις διακοπές ρεύματος: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος και ο αέρας, είναι εξαιρετικές, αλλά η παραγωγή τους εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Με αυτή τη νέα μπαταρία, η ΑΗΚ θα μπορεί να αποθηκεύει την περίσσεια ενέργειας που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και να την απελευθερώνει όταν υπάρχει ανάγκη, εξασφαλίζοντας έτσι μια σταθερή παροχή ρεύματος.
  • Μείωση του κόστους: Η αποθήκευση ενέργειας θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση της ζήτησης, μειώνοντας την ανάγκη για ακριβότερες συμβατικές πηγές ενέργειας και, ενδεχομένως, οδηγώντας σε χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Βήματα προς ένα πράσινο μέλλον: Με την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας, η Κύπρος κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων της για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον.

Ένα έργο-ορόσημο

Η ΑΗΚ έχει ήδη υποβάλει τις απαραίτητες αιτήσεις και εάν όλα κυλήσουν ομαλά, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο και να ολοκληρωθούν εντός 10 μηνών.

Η ΑΗΚ έχει υποβάλει σχετική αίτηση στη ΡΑΕΚ, η οποία αξιολογείται, ενώ στη ΡΑΕΚ εκκρεμούν ακόμα δύο αιτήσεις της ΑΗΚ ισχύος 80 MWh στις περιοχές Γέρι και Καλό Χωριό.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next