Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τραμπ και Μασκ: Μια Συνέντευξη που Προκαλεί Ερωτήματα για την Κλιματική Αλλαγή

Ο Τραμπ Ειρωνεύεται την Άνοδο της Στάθμης της Θάλασσας, ενώ ο Μασκ Σιωπά, Εγείροντας Αμφιβολίες για τις Θέσεις του για το Κλίμα

**Τίτλος:**
“Ο Ντόναλντ Τραμπ Ειρωνεύεται την Κλιματική Αλλαγή: ‘Περισσότερα Παραθαλάσσια Ακίνητα'”

**Κείμενο:**

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε συνέντευξη με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ για δύο ώρες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) τη Δευτέρα.

Ωστόσο, τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν την έναρξη της εκδήλωσης για περισσότερα από 40 λεπτά.

Ο Τραμπ προσπάθησε να μετατρέψει την κατάσταση σε θετική, συγχαίροντας τον Μασκ για τον υψηλό αριθμό ακροατών. Σύμφωνα με μετρητή στο X, σε ορισμένες στιγμές, πάνω από 1,3 εκατομμύρια άτομα παρακολουθούσαν τη μακρά συνομιλία.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εξέφρασε τη στήριξή του στον Τραμπ λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, παρά την αντίθεση του Τραμπ στην κρατική υποστήριξη για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η Tesla.

Παρόλο που ο Μασκ είχε υποστηρίξει τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, από τότε έχει στραφεί προς τα δεξιά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύτηκε τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα δημιουργήσει απλώς “περισσότερα παραθαλάσσια ακίνητα”. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν η σιωπή του Έλον Μασκ, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τα συμβουλευτικά συμβούλια του Τραμπ το 2017 λόγω της απόσυρσης από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Η σιωπή του Μασκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις του για την κλιματική αλλαγή, όπου είχε τονίσει τον ρόλο της Tesla στη μείωση του κινδύνου καταστροφικών κλιματικών φαινομένων.

Η απόφασή του να μην αντιπαρατεθεί με τον Τραμπ εγείρει ερωτήματα σχετικά με την τρέχουσα στάση του απέναντι στα ζητήματα του κλίματος.

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ έχει μετριάσει την κριτική του για τα ηλεκτρικά οχήματα, αναγνωρίζοντας την ηγεσία του Μασκ στην Tesla.

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην πλατφόρμα του Μασκ, πραγματοποιώντας τουλάχιστον οκτώ αναρτήσεις πριν από τη συνέντευξη.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next