Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ΔΕΗ: Πρωταγωνιστής στην πράσινη μετάβαση στα Βαλκάνια

Συνεργασία με την International Hydropower Association για την ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής ενέργειας

Η PPC Group (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ελλάδος ΔΕΗ Α.Ε.), κορυφαίος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, εντάσσεται στην Διεθνή Ένωση Υδροηλεκτρικής Ενέργειας – International Hydropower Association-(IHA). Με σταθερή δέσμευση στην ανάπτυξη της βιώσιμης ενέργειας, η PPC Group εδραιώνεται ως ο μεγαλύτερος καθαρός ενεργειακός όμιλος στα Βαλκάνια, διαθέτοντας εγκατεστημένη ισχύ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 4,7 GW, ενώ άλλα 2,8 GW βρίσκονται υπό κατασκευή ή σε φάση προετοιμασίας. Συνολικά, το χαρτοφυλάκιο της PPC Group σε έργα ΑΠΕ ανέρχεται σε 20 GW.

Η υδροηλεκτρική ενέργεια αποτελεί σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής της εταιρείας, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 3,2 GW από υδροηλεκτρικούς σταθμούς. Επιπλέον, η PPC Group αναγνωρίζει τη μακροπρόθεσμη ευελιξία που προσφέρει η αντλητοταμίευση υδροηλεκτρική ενέργεια στο ενεργειακό σύστημα του μέλλοντος. Για το λόγο αυτό, διερευνά νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων και πρώην λιγνιτικών περιοχών.

Ο Αλέξιος Παΐζης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της PPC Group για τη συμβατική παραγωγή και αρμόδιος για τις μεγάλες υδροηλεκτρικές μονάδες, δήλωσε: «Μέσω της βιώσιμης υδροηλεκτρικής ενέργειας, απελευθερώνουμε τη δύναμη της φύσης, την αθόρυβη δύναμη που μας οδηγεί σε ένα πιο πράσινο μέλλον, διαφυλάσσοντας παράλληλα το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές. Η PPC επιθυμεί να ενώσει τις δυνάμεις και τις φωνές της με φορείς που μοιράζονται το ίδιο όραμα για τη βιωσιμότητα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την IHA για την προώθηση της ανάπτυξης της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή μας και στην Ευρώπη».

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Ιλαρίωνας αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο υδροηλεκτρικής ενέργειας της PPC Group, ενταγμένος στο υδροηλεκτρικό συγκρότημα του Αλιάκμονα που περιλαμβάνει τους μεγάλους σταθμούς Ιλαρίωνα, Πολυφύτου και Ασωμάτου, καθώς και το υδροηλεκτρικό σταθμό αντλητοταμίευσης Σφηκιά. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των σταθμών αυτών ανέρχεται σε 951 MW.

Ο Eddie Rich, Διευθύνων Σύμβουλος της IHA, υποδέχθηκε θερμά τα νέα μέλη από την Ευρώπη: «Η ένταξη της PPC Group στην IHA αποτελεί αναγνώριση της αναγέννησης της αντλητοταμίευσης υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Ηγούμενη των εξελίξεων στη βιώσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια στα Βαλκάνια, η PPC Group δείχνει το δρόμο για τους άλλους».

Η συνεργασία της PPC Group με την IHA αποτελεί σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ενός καθαρότερου και πιο βιώσιμου ενεργειακού μέλλοντος για την περιοχή και την Ευρώπη.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next