Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Svante εξασφαλίζει 100 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Επένδυση-ορόσημο για την ανάπτυξη τεχνολογίας απομάκρυνσης άνθρακα

Η Svante, ένας εξειδικευμένος, κορυφαίος πάροχος λύσεων δέσμευσης και αφαίρεσης άνθρακα, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το Canada Growth Fund (CGF). Τα κεφάλαια προορίζονται για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και κατασκευής εμπορικών έργων απομάκρυνσης άνθρακα της Svante στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το CGF έχει «εντολή να επενδύει σε καναδικές επιχειρήσεις καθαρής τεχνολογίας που κλιμακώνουν τεχνολογίες που βρίσκονται στο στάδιο της εμπορευματοποίησης».

Η επένδυση από το CGF επιτρέπει στην Svante να επικεντρωθεί στις πρωτοποριακές της ευκαιρίες ανάπτυξης και θα βοηθήσει την εταιρεία να προτεραιοποιήσει τις ευκαιρίες στην καναδική αγορά.

Η επένδυση κεφαλαίου του CGF ενισχύει τις τρέχουσες δραστηριότητες της Svante στον Καναδά. Θα ωθήσει την Svante να επιταχύνει την ολοκλήρωση έργων τόσο εντός Καναδά όσο και διεθνώς, αξιοποιώντας την καναδική πνευματική ιδιοκτησία και τις κατασκευαστικές της δυνατότητες.

«Το CGF εργάζεται για την επιτάχυνση της ανάπτυξης βασικών καναδικών τεχνολογιών απομάκρυνσης άνθρακα και για την κλιμάκωση της παραγωγής και εξαγωγής πολλά υποσχόμενων λύσεων για να παρουσιάσει τις καναδικές τεχνολογίες διεθνώς», δήλωσε ο Patrick Charbonneau, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Canada Growth Fund Investment Management Inc.

«Η Svante διαθέτει μια τεράστια αγοραία ευκαιρία, παγκοσμίως και εδώ στο εσωτερικό, και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε αυτήν την εταιρεία στην ανάπτυξή της».

Το CGF θα χρηματοδοτήσει την επένδυσή του σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει μια αρχική δόση 50 εκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στην επιτάχυνση και αποκλιμάκωση των συνεχιζόμενων πρωτοποριακών εμπορικών έργων.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει μια πιθανή πρόσθετη δόση, η οποία θα διατεθεί με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του έργου.

Αυτή η δόση αναμένεται να ευθυγραμμιστεί με τις κεφαλαιακές ανάγκες της Svante για την ανάπτυξη και κατασκευή έργων σε συνεργασία με τους συνεργάτες της εταιρείας στην ανάπτυξη έργων.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next