Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πράσινη Συμμαχία: $55 Εκατομμύρια Υποστήριξης για την Καμάλα Χάρις στις Πολιτείες-Κλειδιά

Οργανώσεις κατά της κλιματικής αλλαγής ενώνουν δυνάμεις για να προωθήσουν την οικονομική και περιβαλλοντική ατζέντα της Χάρις ενόψει των κρίσιμων εκλογών του 2024.

Τη Δευτέρα, διάφορες οργανώσεις που εστιάζουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ενώθηκαν για να στηρίξουν την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις με μια διαφημιστική εκστρατεία ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων, αναδεικνύοντας τα οικονομικά οφέλη από τις περιβαλλοντικές προσπάθειες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει διαφημίσεις σε τουλάχιστον έξι πολιτείες-κλειδιά: Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν. Την πρωτοβουλία ηγούνται οργανισμοί όπως το L.C.V. Victory Fund, το πολιτικό σκέλος του League of Conservation Voters, το E.D.F. Action Votes, συνδεδεμένο με το Environmental Defense Fund, το Climate Power Action και το Future Forward, ένα από τα μεγαλύτερα super PACs στη Δημοκρατική πολιτική σκηνή.

«Όταν η επιλογή είναι τόσο σαφής ανάμεσα στην Αντιπρόεδρο Χάρις και τον Τραμπ, και γνωρίζουμε ότι οι εκλογές θα είναι σφιχτές, κατανοήσαμε ότι έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», δήλωσε ο Πιτ Μέισμιθ, ανώτερος αντιπρόεδρος της καμπάνιας στο League of Conservation Voters. «Η συνεργασία αυτή μας επιτρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα κεφάλαια για να επικοινωνήσουμε γιατί αυτή η απόφαση είναι τόσο σημαντική από την πλευρά της κλιματικής και ενεργειακής πολιτικής».

Τρία από τα διαφημιστικά σποτ, που μοιράστηκαν με τους New York Times πριν από την κυκλοφορία τους, παρουσιάζουν τις κλιματικές πολιτικές του Προέδρου Μπάιντεν και τις προοπτικές πολιτικών της Χάρις με όρους οικονομικών ωφελειών, αντί για περιβαλλοντικούς, και αγγίζουν επίσης οικονομικά ζητήματα που δεν σχετίζονται άμεσα με το κλίμα.

Ένα από τα σποτ τονίζει: «Στόχος της προεδρίας της: να ενισχύσει τη μεσαία τάξη της Αμερικής. Το πετυχαίνουμε επενδύοντας σε τομείς που αναπτύσσονται, όπως η προηγμένη βιομηχανία και η καθαρή ενέργεια — θέσεις εργασίας με καλές αποδοχές που δεν απαιτούν πτυχίο τετραετούς φοίτησης. Να περιορίσουμε τις τιμές των φαρμάκων και να ενισχύσουμε την Κοινωνική Ασφάλιση».

Το δεύτερο σποτ επικεντρώνεται στο έργο της Χάρις ως εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και Γενική Εισαγγελέα της Καλιφόρνιας, σημειώνοντας ότι ανέλαβε υποθέσεις κατά πετρελαϊκών εταιρειών που μόλυναν κοινότητες και κατά τραπεζών που κατέσχεσαν ακίνητα από ιδιοκτήτες σπιτιών. «Η Χάρις αντιτάχθηκε στα πιο ισχυρά συμφέροντα, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πάντα στο πλευρό των εταιρειών που μας εκμεταλλεύονται, και πάντα θα είναι», αναφέρει.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next