Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνεργασία-ορόσημο για την πράσινη ενέργεια: Η Harrison Street επενδύει στην CPV Renewables

Στρατηγική συμφωνία για την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Η CPV Renewables ενισχύει τη δέσμευσή της για την καθαρή ενέργεια

Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας, η Competitive Power Ventures Group (CPV Group) ανακοίνωσε την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας της με την Harrison Street, μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων.

Η Harrison Street θα αποκτήσει ένα τρίτο μερίδιο στην CPV Renewable Power, LP (CPV Renewables), μια κεντρική θυγατρική της CPV Group. Αυτή η επένδυση θα ενισχύσει και θα επιταχύνει την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της CPV Renewables.

Ο Sean Finnerty, Πρόεδρος της CPV Renewables, δήλωσε: “Η μακροχρόνια σχέση μας με την Harrison Street και αυτό το νέο βήμα δείχνουν τη ισχυρή δέσμευση όλων των πλευρών να προωθήσουν τις προσπάθειες για την απομάκρυνση από τον άνθρακα. Αυτή η συνεργασία θα επιταχύνει την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας 4 GW ανανεώσιμων έργων.”

Η συνεργασία μεταξύ της OPC, της CPV Renewables και της Harrison Street δημιουργεί ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνδυασμένη εμπειρία και πόροι αυτών των εταιρειών θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η CPV Renewables διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων έργων, συμπεριλαμβανομένων 9 έργων που είναι ήδη σε λειτουργία ή υπό κατασκευή. Αυτά τα έργα παράγουν συνολικά πάνω από 700 MW-ac αιολικής και ηλιακής ενέργειας, αρκετή για την τροφοδοσία περισσότερων από 570.000 νοικοκυριών.

Η CPV Renewables έχει επίσης ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο υπό ανάπτυξη, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 15 έργα αιολικής, ηλιακής και ολοκληρωμένης αποθήκευσης μπαταριών. Αυτά τα έργα θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση της παραγωγής καθαρής ενέργειας και θα ενισχύσουν τη θέση της CPV Renewables ως ηγέτη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next