Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Google συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Νέα επένδυση σε ηλιακή ενέργεια για την τροφοδοσία των data centers

Η Google ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική συνεργασία με την Energix Renewables, με στόχο να προχωρήσει προς την πλήρη λειτουργία της αποκλειστικά με 24/7 ενέργεια χωρίς άνθρακα, και να ανταποκριθεί στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Η συνεργασία αυτή επικεντρώνεται στην υποστήριξη ενός χαρτοφυλακίου νέων ηλιακών έργων ισχύος 1,5 γιγαβάτ (GW) στο δίκτυο PJM, το οποίο καλύπτει τις περιοχές της Πενσυλβανίας, του Νιου Τζέρσεϊ και του Μέριλαντ, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κύριος στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η απαλλαγή από τον άνθρακα της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στα κέντρα δεδομένων της Google στο Οχάιο και τη Βιρτζίνια.

Η Amanda Peterson Corio, Επικεφαλής της Ενέργειας για τα Κέντρα Δεδομένων της Google, δήλωσε: «Η εισαγωγή νέας καθαρής ενέργειας στην περιοχή έχει αποτελέσει πρόκληση, καθώς η προσφορά νέων υποδομών μεταφοράς και καθαρής ενέργειας δεν έχει συμβαδίσει με την επιταχυνόμενη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Πρόσθεσε ότι «Ο μεγάλος όγκος νέων έργων καθαρής ενέργειας και οι αντίστοιχες αναβαθμίσεις στο σύστημα μεταφοράς έχουν δημιουργήσει ένα εμπόδιο, καθυστερώντας την παραγωγή νέων πηγών καθαρής ενέργειας».

Η επένδυση αυτή αναμένεται να επιταχύνει την ανάπτυξη ενός έργου ισχύος 150 μεγαβάτ, προωθώντας την κατασκευή του κατά ένα χρόνο, ώστε να ολοκληρωθεί το 2024.

Επιπλέον, η Google επεκτείνει τη συνεργασία της για τη δημιουργία ενός κοινοτικού χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας 500 MW, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας μέσω του δικτύου σε έργα που βρίσκονται στο Οχάιο.

Με αυτή τη στρατηγική συνεργασία, η Google κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση ενός μέλλοντος με απόλυτα καθαρή ενέργεια, οδηγώντας την τεχνολογική βιομηχανία σε μια πιο πράσινη εποχή.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next