Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ηλιακό Ρεύμα για τη Βιομηχανία Χάλυβα

Η Atlas και η ArcelorMittal πρωτοπορούν στην πράσινη ενέργεια

Atlas Renewable Energy συνεργάζεται με την ArcelorMittal για ηλιακό έργο στη Βραζιλία

Η Atlas Renewable Energy και η ArcelorMittal ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν ένα τεράστιο ηλιακό σταθμό στη Βραζιλία, συμβάλλοντας στην πράσινη μετάβαση της χαλυβουργίας.

Ο σταθμός, με χωρητικότητα 315 MWp, θα παράγει καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσει τα εργοστάσια της ArcelorMittal, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές CO2.

Αυτό το έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, όπου η ενέργεια μας προέρχεται από τον ήλιο και όχι από ορυκτά καύσιμα.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Atlas θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός ηλιακού φωτοβολταϊκού σταθμού 315 megawatt (MWp) εντός του ηλιακού φωτοβολταϊκού συγκροτήματος Luiz Carlos στο Paracatu, Minas Gerais.

Με χωρητικότητα 315 MWp, ο σταθμός θα παράγει 578 γιγαβατώρες ετησίως – αρκετά για την τροφοδοσία περισσότερων από 300.000 βραζιλιάνικων νοικοκυριών – και θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 20.000 τόνους ετησίως.

Η ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται από τον ηλιακό φωτοβολταϊκό σταθμό θα κατευθυνθεί προς την τροφοδοσία των χαλυβουργικών εργοστασίων της ArcelorMittal στη νότια και νοτιοανατολική Βραζιλία.

Η συμφωνία αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ της Atlas Renewable Energy και της ArcelorMittal για την ανάπτυξη ενός σημαντικού τμήματος του ηλιακού φωτοβολταϊκού συγκροτήματος Luiz Carlos.

Μετά την ολοκλήρωση και την λειτουργική κατάσταση του ηλιακού σταθμού, η ArcelorMittal θα αγοράσει το σύνολο του μεριδίου της Atlas Renewable Energy, αποκτώντας έτσι την πλήρη ιδιοκτησία του έργου.

Ο Fabio Bortoluzo, Country Manager για την Atlas Renewable Energy στη Βραζιλία, δήλωσε: “Αυτό το συμβόλαιο ενισχύει τον ρόλο της Atlas ως βασικού εταίρου στον κατασκευαστικό τομέα, ιδιαίτερα στη χαλυβουργία, υποστηρίζοντας τη μετάβαση της σε καθαρότερη ενέργεια και προωθώντας τους στόχους βιωσιμότητας. Το μοντέλο PPA μας παρουσιάζει την ευελιξία μας στην κάλυψη των αναγκών των πελατών, την ενίσχυση της καινοτομίας στην αγορά και την παροχή συγκεκριμένων οφελών.”

Πρόσθεσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ArcelorMittal, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για την επέκταση της ανανεώσιμης ενέργειας και την ενίσχυση της παροχής βιώσιμης ενέργειας σε κατασκευαστικά εργοστάσια σε όλη τη χώρα.”

Αυτό το μοντέλο παρέχει στην ArcelorMittal πρόσβαση σε ένα σημαντικό ηλιακό έργο στη νοτιοανατολική Βραζιλία, μια περιοχή με υψηλή ηλιακή ακτινοβολία.

Το έργο υποστηρίζεται από ένα συμβόλαιο σύνδεσης στο δίκτυο, εξασφαλίζοντας μια σταθερή, μακροπρόθεσμη παροχή ανανεώσιμης, οικονομικά αποδοτικής ενέργειας για την παραγωγή πράσινου χάλυβα.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next