Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γρήγορη και Αποτελεσματική Αντίδραση της ΕΕ στις Πυρκαγιές στη Μαδέρα

Αεροσκάφη πυρόσβεσης και δορυφορική παρακολούθηση ενισχύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί υποστήριξη για την Πορτογαλία καθώς αντιμετωπίζει μια δασική πυρκαγιά κοντά στη Ribeira Brava, στη Μαδέρα. Μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ από την Πορτογαλία χθες το βράδυ, το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ERCC) της Επιτροπής έχει άμεσα συντονίσει την ανάπτυξη δύο αεροσκαφών πυρόσβεσης rescEU Canadair που θα φτάσουν σήμερα από την Ισπανία στη Μάδερα. Αυτά τα αεροσκάφη θα βοηθήσουν τις τοπικές αρχές στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, παρέχοντας ουσιαστική αεροπορική υποστήριξη στις απαιτητικές συνθήκες. Το έκτακτο δορυφορικό σύστημα Copernicus έχει επίσης ενεργοποιηθεί για να παρέχει χάρτες στις τοπικές αρχές.

Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμη να αποστείλει πρόσθετους πόρους εάν είναι απαραίτητο. Αυτή η κινητοποίηση υπογραμμίζει τον ζωτικό ρόλο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην εξασφάλιση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αντίδρασης στις φυσικές καταστροφές, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της ΕΕ για αλληλεγγύη με τα κράτη μέλη της κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Σε προσδοκία της φετινής περιόδου πυρκαγιών, η ΕΕ έχει ενισχύσει τις δυνατότητές της rescEU και του Ευρωπαϊκού Κοινού Δεξαμενής Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβάνοντας πλέον 28 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα σε 10 κράτη μέλη. Επιπλέον, πάνω από 560 πυροσβέστες από 12 χώρες έχουν προετοιμαστεί σε όλη την Ευρώπη, έτοιμοι να βοηθήσουν τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες όταν χρειαστεί.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next