Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Volvo: Αναθεωρεί τον στόχο για πλήρη ηλεκτροκίνηση έως το 2030

Η Volvo εγκαταλείπει το πλάνο για 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διατηρώντας υβριδικά μοντέλα στο στόλο της λόγω μεταβαλλόμενης ζήτησης και αγοράς.

Η Volvo Cars, ο σουηδικός κολοσσός αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον στόχο της για πλήρη μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030. Αντίθετα, η εταιρεία προβλέπει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει κάποια υβριδικά μοντέλα στο στόλο της, ανταποκρινόμενη στις αλλαγές της αγοράς και στις ανάγκες των καταναλωτών.

Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volvo, βλέπουν την ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα (EVs) να μειώνεται, εν μέρει λόγω της έλλειψης οικονομικά προσιτών μοντέλων και της αργής ανάπτυξης υποδομών φόρτισης. Παράλληλα, ετοιμάζονται για την επιβολή ευρωπαϊκών δασμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 7.5% μετά την ανακοίνωση της αναθεώρησης των στόχων της. Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική, η Volvo στοχεύει μέχρι το 2030 να έχει από 90% έως 100% των πωλήσεων της να αφορούν πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, ενώ έως και 10% θα είναι ήπια υβριδικά, όπου ο ηλεκτρικός κινητήρας ενισχύει τον κινητήρα καύσης.

Το μέλλον της Volvo: Η δύναμη των υβριδικών

Η Volvo αναγνώρισε ότι τα plug-in υβριδικά οχήματα θα αποτελέσουν κρίσιμο παράγοντα στην κερδοφορία της στο μέλλον, με τον ανανεωμένο XC90 να αποτελεί βασικό παράδειγμα αυτής της κατεύθυνσης. Οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν το νέο SUV μέχρι το τέλος του έτους.

Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της για πλήρη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα, η Volvo τώρα ακολουθεί το παράδειγμα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Toyota και η Renault, οι οποίες διατηρούν ισχυρή παρουσία στην αγορά υβριδικών οχημάτων. Οι οδηγοί συχνά προτιμούν τα υβριδικά λόγω της μεγαλύτερης αυτονομίας και της ευκολίας που προσφέρουν.

Μια πρακτική προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση

Ο Erik Severinsson, Επικεφαλής Στρατηγικής και Προϊόντων, δήλωσε πως η Volvo ακολουθεί μια «πρακτική προσέγγιση», βοηθώντας τους πελάτες της να κάνουν σταδιακά τη μετάβαση στην πλήρη ηλεκτροκίνηση, αναγνωρίζοντας ότι η αλλαγή δεν θα είναι άμεση σε όλες τις αγορές.

Μέχρι το 2025, η εταιρεία προβλέπει ότι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τόσο πλήρως ηλεκτρικά όσο και υβριδικά, θα αντιπροσωπεύουν το 50% με 60% των συνολικών πωλήσεων, ενώ το προηγούμενο πλάνο προέβλεπε τουλάχιστον 50% πλήρως ηλεκτρικά.

Παρά τη στροφή αυτή, ο CEO της Volvo, Jim Rowan, τόνισε ότι η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, ενώ ζητά από τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν τις πολιτικές που θα υποστηρίξουν την ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα, η Volvo παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό sedan ES90, που αποτελεί μέρος των πέντε ηλεκτρικών μοντέλων που αναπτύσσει, δίνοντας μια γεύση για το μέλλον της αυτοκίνησης.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next