Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κατά της Κλιματικής Αλλαγής, Υπέρ ενός Βιώσιμου Μέλλοντος

10 εκατομμύρια δέντρα, 150.000 ζωές μεταμορφώνονται στο Μαλάουι

Η Offset8 Capital Limited, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα την Αμπού Ντάμπι, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης με το iRise, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο NDC Investment Award στο COP28 για το καλύτερο δασοκομικό σχέδιο στην Αφρική.

H Offset8 και το iRise ανέφεραν στην κυβέρνηση του Μαλάουι την πρόοδο του προγράμματος “Climate and Community Transformation”, το οποίο επικεντρώνεται στην αποκατάσταση 6.000 εκταρίων υποβαθμισμένης γης, στην ανάπτυξη πάνω από 140.000 καθαρών μαγειρικών εστιών και στη βελτίωση της διατροφικής ασφάλειας.

Στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας βρίσκεται μια μεγάλης κλίμακας προσπάθεια αναδάσωσης, με σχέδια για τη φύτευση 6 εκατομμυρίων δέντρων και την πρόληψη της αποψίλωσης πάνω από 4 εκατομμυρίων δέντρων, όλα αυτά κρίσιμα για την αποθήκευση άνθρακα, την αναζωογόνηση της βιοποικιλότητας και την αναγέννηση του εδάφους.

Στην Αφρική, πάνω από 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο λόγω των επιβλαβών πρακτικών μαγειρέματος. Το 91% των Μαλαουινών εξαρτάται από τα καυσόξυλα και το κάρβουνο, οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας και εκτεταμένη αποψίλωση των δασών. Παρέχοντας δωρεάν καθαρές μαγειρικές εστίες στις τοπικές κοινότητες, το πρόγραμμα βελτιώνει άμεσα την δημόσια υγεία και μειώνει την αποψίλωση των δασών.

Οι κλιματικές καταστροφές έχουν μειώσει σημαντικά την αγροτική παραγωγικότητα του αγροτικού πληθυσμού του Μαλάουι. Σε απάντηση, το πρόγραμμα iRise ενισχύει την διατροφική ασφάλεια παράγοντας επιπλέον 3.000 τόνους καλαμπόκι ετησίως για τη διατροφή 25.000 ανθρώπων και υποστηρίζει την επιβίωση 5.000 ανθρώπων.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 300 μόνιμες και πολυετείς θέσεις εργασίας και εποχιακή απασχόληση για 1.500 ανθρώπους. Αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενσωματώνει την αναδάσωση, τις καθαρές εστίες μαγειρέματος και τη βιώσιμη γεωργία σε μια συνεργιστική λύση. Κάθε στοιχείο ενισχύει τα άλλα, δημιουργώντας μια ολιστική προσέγγιση που καλύπτει τις ποικίλες ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Συνολικά, αυτές οι προσπάθειες θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά τη ζωή 150.000 ανθρώπων στο Μαλάουι.

Ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας του Μαλάουι και Υπουργός Φυσικών Πόρων και Κλιματικής Αλλαγής, Michael Usi, δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος που το Μαλάουι γίνεται προορισμός επιλογής για τη χρηματοδότηση άνθρακα και καλωσορίζουμε αυτό το πρόγραμμα στο Μαλάουι”. Το έργο έλαβε Γράμμα Έγκρισης (LOA) από την κυβέρνηση του Μαλάουι. Το LOA επιτρέπει την εμπορία των πιστοποιητικών άνθρακα που εκδίδονται από το έργο σύμφωνα με το Άρθρο 6 της Συμφωνίας των Παρισίων των Ηνωμένων Εθνών.

H Offset8 έχει παρατηρήσει σημαντικό διεθνές ενδιαφέρον για το έργο από εταιρείες στην Ελβετία, η οποία υπέγραψε συμφωνία Άρθρου 6 με το Μαλάουι, και στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, με αυξανόμενη ζήτηση για πιστοποιητικά άνθρακα υψηλής ποιότητας.

Οι Jules Maitrepierre και Ivan Mozharov, οι συνιδρυτές της Offset8, δήλωσαν: “Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το iRise για την ολιστική προσέγγισή του στην αντιμετώπιση των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων και τη δέσμευσή του στις Αρχές Βασικού Άνθρακα του ICVCM, εξασφαλίζοντας περιβαλλοντική ακεραιότητα.”

Ο Alex Pettefer, Διευθύνων Σύμβουλος του iRise, και ο Jason Rosamond, ο αρχιτέκτονας πίσω από τη λύση του iRise, δήλωσαν: “Η ικανότητα του Offset8 να δομεί προσαρμοσμένη χρηματοδότηση και να αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο το καθιστά ιδανικό συνεργάτη για την ενίσχυση του αντίκτυπού μας στο Μαλάουι, ενώ σέβεται το τοπικό πλαίσιο.”

Η Offset8 Capital Limited, ρυθμιζόμενη από την Αρχή Ρύθμισης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της ADGM, ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Offset8 Holding Limited, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο.

Δείτε και το video https://www.youtube.com/watch?v=LeMZ8kHUEhk

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next