Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Libra Philanthropies Ανακοινώνει τη Δημιουργία του νέου Στρατηγικού Συμβουλίου του: Global Impact Council

Το Libra Philanthropies είναι ένα ανεξάρτητο φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα την Αμερική, που ιδρύθηκε το 2023 από την οικογένεια Λογοθέτη για να διατηρήσει και να διευρύνει την κληρονομιά των κοινωνικών πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία από την αδελφή εταιρεία, Libra Group. Ο οργανισμός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση του συμβουλευτικού συμβουλίου του, Global Impact Council. Αυτό το στρατηγικό συμβουλευτικό όργανο θα ενισχύσει την αποστολή του οργανισμού να επαναπροσδιορίσει τη φιλανθρωπία, προωθώντας διεθνείς συνεργασίες, δημιουργώντας καινοτόμα προγράμματα και υποστηρίζοντας άτομα και οργανώσεις που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τις πιο πολύπλοκες και επείγουσες προκλήσεις του κόσμου. Το συμβούλιο θα παρέχει καθοδήγηση και εξειδικευμένη γνώση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ιδρύματος.

To Libra Philanthropies καλωσορίζει τρεις εξέχοντες ηγέτες ως πρώτα μέλη του Global Impact Council:

Η Catalina Escobar φέρνει την πολύτιμη εμπειρία της ως διεθνώς αναγνωρισμένη κοινωνική επιχειρηματίας και ιδρύτρια του Juanfe Foundation. Με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Clark, MBA από το INALDE Business School και Επίτιμο Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Clark, η κα Escobar έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις, όπως την αναγνώριση ως CNN Hero και τον τίτλο της Κοινωνικής Επιχειρηματία της Χρονιάς από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Schwab. Έχει διατελέσει μέλος διαφόρων διοικητικών συμβουλίων, συμπεριλαμβανομένου του Women in Connection στην Κολομβία, ενώ είναι Πρόεδρος του International Women’s Forum της Κολομβίας, συγγραφέας σε θέματα μετασχηματιστικής ηγεσίας και διεθνής ομιλήτρια.


Ο David Simas είναι Διευθυντής Έρευνας και Αντικτύπου στην Emerson Collective. Με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Stonehill College και πτυχίο Νομικής από το Boston College Law School, ο κος Simas υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Γραφείου του Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Deval Patrick, το 2007, και προσχώρησε στη διοίκηση του Προέδρου Ομπάμα το 2009 ως Αναπληρωτής Βοηθός του Προέδρου. Το 2012, ανέλαβε Διευθυντής Έρευνας Κοινής Γνώμης της επανεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Ομπάμα. Μετά την επανεκλογή, επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ως Βοηθός του Προέδρου και Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Στρατηγικής και Προώθησης. Το 2016, ο Πρόεδρος Ομπάμα τον επέλεξε ως Διευθύνοντα Σύμβουλο του Obama Foundation. Η πολυετής εμπειρία του στον δημόσιο τομέα και την έρευνα εμπνέει τις πρωτοβουλίες της Emerson Collective σε τομείς όπως η δημοκρατία, η μετανάστευση, η εκπαίδευση και το περιβάλλον.


Ο Demetrios Marantis είναι ειδικός στην ένταξη γεωπολιτικών, ρυθμιστικών, βιώσιμων και φιλανθρωπικών προτεραιοτήτων στην εταιρική στρατηγική. Πρώην Πρέσβης και Αναπληρωτής Εμπορικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ, ο κος Marantis διευθύνει σήμερα μια παγκόσμια γεωπολιτική συμβουλευτική εταιρεία, συμμετέχει σε διάφορα στρατηγικά συμβούλια και μιλάει για ζητήματα παγκόσμιου εμπορίου και γεωπολιτικής. Επίσης, κατέχει ανώτατες εκτελεστικές θέσεις σε διάφορες διεθνείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Επικεφαλής Εταιρικής Ευθύνης στην J.P. Morgan Chase, του Ανώτερου Αντιπροέδρου και Επικεφαλής Παγκόσμιας Κυβερνητικής Δέσμευσης στη Visa και του Επικεφαλής Διεθνούς Πολιτικής και Ρυθμιστικών Υποθέσεων στην Square. Τέλος, έχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Princeton και πτυχίο νομικής από το Harvard Law School.

«Είναι τιμή μας να καλωσορίζουμε την Catalina, τον David και τον Demetrios στο Global Impact Council του Libra Philanthropies», δήλωσε η Ροσάννα Μόρτογλου, CEO του Libra Philanthropies. «Η μακροχρόνια εμπειρία και η αφοσίωσή τους στην προώθηση κοινωνικών αλλαγών θα επιφέρουν σημαντική αξία στον οργανισμό. Με την ηγεσία και το εύρος των γνώσεών τους, θα ενισχύσουμε καινοτόμες λύσεις, δημιουργώντας διαρκή ελπίδα και ευκαιρίες για τις κοινότητες παγκοσμίως, ενώ θα υποστηρίξουμε με πιο ουσιαστικό τρόπο τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες μας».
Το Global Impact Council θα συνεδριάζει τακτικά για να προσφέρει στρατηγικές κατευθύνσεις, να συμμετέχει στο σχεδιασμό καινοτόμων έργων και να αλληλεπιδρά με διεθνείς φορείς, μεγιστοποιώντας την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα των φιλανθρωπικών δράσεων του οργανισμού. Το Libra Philanthropies αποτελείται από 10 φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν προγράμματα κοινωνικού αντίκτυπου, στρατηγικές δωρεές και ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν εκκολαφθεί από το οικοσύστημα του Libra Group.  Οι δράσεις του ιδρύματος περιλαμβάνουν τη δημιουργία οργανισμών στην Ελλάδα, όπως το Envolve Entrepreneurship και το WE LEAD, καθώς και χρηματική ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών της χώρας όπως το ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Prolepsis, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Libra Philanthropies και το Global Impact Council, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα libraphilanthropies.org.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next