Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Statera Energy αλλάζει τα δεδομένα: Γιγαντιαία μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας παίρνει το πράσινο φως για τη Βρετανία

Η Statera Energy ταρακούνησε τη βρετανική αγορά ενέργειας

Η Statera Energy ταρακούνησε τη βρετανική αγορά ενέργειας, καθώς εξασφάλισε άδεια για την κατασκευή ενός κολοσσιαίου συστήματος αποθήκευσης μπαταριών ισχύος 400 megawatt (MW) κοντά στο Chickerell του Dorset. Αυτή η τεράστια μπαταρία θα μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια για έως και 6 ώρες!

Το έργο-γίγας θα βρίσκεται δίπλα σε έναν υφιστάμενο υποσταθμό της National Grid, κάτι που σημαίνει ότι η Statera θα μπορεί να αποθηκεύει και να παρέχει άμεσα ηλεκτρική ενέργεια όταν και όπου χρειάζεται.

Αυτή η πρωτοποριακή εγκατάσταση θα κάνει τη βρετανική αγορά ενέργειας πιο ανθεκτική και ευέλικτη, επιταχύνοντας παράλληλα τη μετάβαση σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας.

Η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Dorset σηματοδοτεί το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης μπαταριών που έχει εγκριθεί ποτέ για τη Statera, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη και διαχείριση υποδομών ισορροπίας του δικτύου.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, η εγκατάσταση θα συνεργαστεί με συστήματα αποθήκευσης μεγάλης διάρκειας και άλλες ευέλικτες τεχνολογίες για να στηρίξει τον φιλόδοξο στόχο της κυβέρνησης για αποκάρβωση του ηλεκτρικού δικτύου έως το 2030.

Η επέκταση της χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταριών κοντά σε υπάρχοντες υποσταθμούς της National Grid είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ απαίτηση, ειδικά όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος και ο άνεμος, δεν παράγουν σταθερά.

Η Statera σχεδίασε το έργο σύμφωνα με τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς και πολεοδομικούς κανονισμούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. 21 εκτάρια από τα συνολικά 30 θα μετατραπούν σε πάρκο για την κοινότητα, αυξάνοντας σημαντικά τη βιοποικιλότητα.

Η ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα. Η Statera συνεργάστηκε στενά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Dorset και Wiltshire για να εφαρμόσει τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ψύξης και αυτόματης κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Με αυτή την επένδυση, η Statera δεν απλώς κατασκευάζει μια μπαταρία, αλλά δημιουργεί ένα νέο πρότυπο για την πράσινη ενέργεια στη Βρετανία.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next