Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η TenneT Επιταχύνει τις Επενδύσεις για ένα Καθαρό Ενεργειακό Μέλλον

Ο διαχειριστής ενέργειας TenneT, με έδρα την Ολλανδία και τη Γερμανία, ανακοίνωσε αύξηση των επενδυτικών δραστηριοτήτων της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, δαπανώντας 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ για ανάπτυξη, με έμφαση στην επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 30% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η αύξηση αυτή σχετίζεται με το πρόγραμμα θαλάσσιων ανεμογεννητριών 2 GW της TenneT και διάφορα χερσαία έργα, όπου έχουν επιτευχθεί σημαντικά ορόσημα προόδου.

Η TenneT έχει επιταχύνει τις προσπάθειές της για την παροχή χωρητικότητας δικτύου στους πελάτες και την προετοιμασία του ηλεκτρικού δικτύου για ένα μελλοντικό σύστημα καθαρής ενέργειας.

Μέχρι το 2045, η TenneT στοχεύει στην κατασκευή άνω των 3.500 χιλιομέτρων νέων διασυνδέσεων δικτύου στη στεριά και τη θάλασσα στη Γερμανία και 2.500 χιλιομέτρων στις Κάτω Χώρες.

Η Manon van Beek, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TenneT, δήλωσε: «Σύμφωνα με το σχέδιο, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις μας στην επέκταση και συντήρηση του δικτύου στη στεριά και τη θάλασσα το 2024. Οι αριθμοί του πρώτου εξαμήνου δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί υψηλό επίπεδο αποδοχής και χώρο για κατασκευή. Αυτό παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα και θα συνεργαστούμε ακόμη στενότερα με τις εθνικές και περιφερειακές αρχές για να διασφαλίσουμε τη διαθεσιμότητα χώρου έγκαιρα».

Το σχέδιο της TenneT απαιτεί σημαντική επέκταση του χερσαίου δικτύου της, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης εκατοντάδων νέων μετασχηματιστών και της κατασκευής δεκάδων νέων υποσταθμών υψηλής τάσης. Περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη ενός ενιαίου θαλάσσιου δικτύου στη Βόρεια Θάλασσα.

Η Manon van Beek πρόσθεσε: «Η μη επένδυση στο ηλεκτρικό δίκτυο δεν αποτελεί επιλογή, καθώς το κοινωνικό και οικονομικό κόστος της συμφόρησης του δικτύου, του κόστους αναδιανομής και της μη πρόσβασης στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολύ υψηλότερο από τις απαιτούμενες επενδύσεις στο δίκτυο».

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next