Η Alcazar Energy υλοποιεί έργο αιολικής ενέργειας 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Μακεδονία

Η Alcazar Energy Partners, κορυφαίος επενδυτής σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις αναπτυσσόμενες αγορές, ανακοίνωσε την έναρξη του μεγαλύτερου έργου αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Μακεδονία, με δυναμικότητα έως 400 MW.

Το έργο, το οποίο ονομάζεται Shtip, θα βρίσκεται 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Σκοπίων και αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του στις αρχές του 2026. Μόλις ολοκληρωθεί, το Shtip θα παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να ηλεκτροδοτήσει πάνω από 100.000 νοικοκυριά ετησίως, ενώ παράλληλα θα αποφεύγει την εκπομπή άνω των 670.000 τόνων CO2 ετησίως.

Η επένδυση των 500 εκατομμυρίων δολαρίων από την Alcazar Energy αποτελεί μέρος του σχεδίου της Βόρειας Μακεδονίας για τη σταδιακή μείωση της εξάρτησής της από τον άνθρακα. Το Shtip αναμένεται να πενταπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ αιολικής ενέργειας της χώρας.

Η Alcazar Energy έχει ήδη επενδύσει σημαντικά σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο άνω των 2 GW σε λειτουργία και υπό ανάπτυξη, σε έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Η επένδυση της Alcazar Energy στη Βόρεια Μακεδονία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των ενεργειακών στόχων της χώρας και την προώθηση της ανάπτυξης καθαρής ενέργειας στην περιοχή.

Comments are closed.