Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Αμερική η ΕΡΑ Επενδύει 450 Εκατομμύρια Δολάρια για την Επέκταση Χρήσης Αντλιών Θερμότητας στη Νέα Αγγλία

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA) ανακοίνωσε την επιλογή του «Επιταχυντή Αντλιών Θερμότητας της Νέας Αγγλίας» ως αποδέκτη επιχορήγησης ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του προγράμματος Μείωσης της Ρύπανσης του Κλίματος.

Στόχος της επιχορήγησης είναι η ενίσχυση κοινοτικών λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η προώθηση της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και η επιτάχυνση της μετάβασης της χώρας σε καθαρές πηγές ενέργειας.

Ο Επιταχυντής Αντλιών Θερμότητας της Νέας Αγγλίας είναι μια συμμαχία που ηγείται το Τμήμα Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Προστασίας του Κονέκτικατ, σε συνεργασία με το Γραφείο Καινοτομίας Πολιτικής και Μέλλοντος του Κυβερνήτη του Maine, το Τμήμα Ενεργειακών Πόρων της Μασαχουσέτης, του Νιού Χάμσαϊρ και του Ρόουντ Άιλαντ.

Η συμμαχία στοχεύει στην ταχεία επέκταση της χρήσης αντλιών θερμότητας αέρα-νερού για ψύξη και θέρμανση, αντλιών θερμότητας νερού χρήσης και γεωθερμικών αντλιών θερμότητας.

Το έργο επικεντρώνεται τόσο σε μονοκατοικίες όσο και σε πολυκατοικίες και σκοπεύει να παρέχει κρίσιμη υποστήριξη για την υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών σε περισσότερα από 500.000 αμερικανικά σπίτια.

Η γερουσιαστής των ΗΠΑ, Jeanne Shaheen, δήλωσε: «Η επέκταση της χρήσης οικιακών αντλιών θερμότητας αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για τη μείωση του κόστους για τις οικογένειες του Granite State. Αυτή η χρηματοδότηση θα κάνει τεράστια διαφορά για τη Νέα Αγγλία, όπου η αστάθεια του κόστους θέρμανσης των σπιτιών αποτελεί εδώ και καιρό πρόκληση».

Πρόσθεσε: «Ήμουν περήφανη που υποστήριξα τις διατάξεις ενεργειακής απόδοσης στον νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας παράλληλα το κόστος ενέργειας, και ανυπομονώ να δω αυτή τη χρηματοδότηση να χρησιμοποιείται εδώ στη Νέα Υόρκη».

Η EPA διεξήγαγε έναν διεξοδικό διαγωνισμό επιχορηγήσεων με στόχο τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας στις επιλογές της. Εξετάστηκαν σχεδόν 300 αιτήσεις από φορείς σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι συνολικά ζητούσαν χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από αυτές, η EPA ανακοίνωσε την επιλογή 25 αιτήσεων που υποβλήθηκαν από πολιτείες, μια φυλή, τοπικές κυβερνήσεις και συναφείς συμμαχίες για να λάβουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση. Τα επιλεγμένα αυτά έργα θα επιτρέψουν την εφαρμογή τοπικών και περιφερειακών λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τα έργα θα εφαρμόσουν μέτρα για τη σημαντική μείωση της ρύπανσης του κλίματος έως το 2030 και μετά.

Συνολικά, ο εκτιμώμενος αντίκτυπος αυτών των πρωτοβουλιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση έως και 971 εκατομμυρίων μετρικών τόνων ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050. Αυτό ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές από την κατανάλωση ενέργειας σε περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια κατα μέσο όρο για 25 χρόνια.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next