Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η TotalEnergies υιοθετεί την τελευταία γενιά τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας 100MW Μπαταρίες

Η TotalEnergies ανακοίνωσε την τελική επενδυτική απόφαση για ένα έργο αποθήκευσης μπαταριών ισχύος 100 MW και χωρητικότητας 200 MWh στο Dahlem, North Rhine Westphalia.   Πρόκειται για το πρώτο έργο που εγκρίθηκε από την TotalEnergies από το χαρτοφυλάκιο της Kyon Energy, του κορυφαίου κατασκευαστή συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών στη Γερμανία, την οποία εξαγόρασε τον Φεβρουάριο του 2024.

Η συνολική επένδυση υπερβαίνει τα 75 εκατομμύρια ευρώ και το έργο θα αξιοποιήσει την τελευταία γενιά τεχνολογίας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας της Saft, της θυγατρικής μπαταριών της TotalEnergies. Η εμπορική λειτουργία του έργου αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2026, ενώ η Quadra Energy, μια startup που εξαγοράστηκε από την TotalEnergies το 2023, θα διαχειριστεί την εμπορική αξιοποίηση της ευελιξίας που προσφέρουν οι μπαταρίες του έργου.

Ο Στεφάν Μισέλ, Πρόεδρος Φυσικού Αερίου, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ηλεκτρικής Ενέργειας της TotalEnergies, δήλωσε: «Η απόφαση επένδυσης αυτή αντικατοπτρίζει την επιτάχυνση της ολοκληρωμένης ανάπτυξής μας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Για το σχεδιασμό του συστήματος μπαταριών, θα αξιοποιήσουμε τις συνέργειες μεταξύ των ομάδων ηλεκτρικής ενέργειας μας: η Saft θα προμηθεύσει τις μπαταρίες, η Kyon Energy θα διαχειριστεί την ανάπτυξη και η Quadra Energy θα εμπορευματοποιήσει αυτή τη νέα δυναμικότητα».

Πρόσθεσε ότι «όλες οι πρόσφατες επενδύσεις μας στη Γερμανία αποδεικνύουν τη ισχυρή δέσμευσή μας να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ηλεκτρική ενέργεια και τη βιομηχανία της χώρας».

Από το 2023 και το 2024, η TotalEnergies έχει εξασφαλίσει δύο σημαντικές θαλάσσιες παραχωρήσεις στη Γερμανία για την κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 4,5 GW, ικανών να προμηθεύσουν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next