Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δισεκατομμύρια για έναν Πιο Πράσινο Πλανήτη: Η Qcells Δημιουργεί Νέες Θέσεις Εργασίας και Ενέργεια στην Αμερική

Μια σημαντική ώθηση για την αμερικανική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας

Σε μια κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αμερικανική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας, το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε την χορήγηση εγγυήσεων δανείων ύψους έως και 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη νοτιοκορεατική εταιρεία Qcells. Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής ηλιακών πάνελ και εξαρτημάτων, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην πόλη Cartersville της Georgia.

Η νέα μονάδα παραγωγής θα κατασκευάζει ηλιακούς συλλέκτες και βασικά εξαρτήματα όπως κύτταρα, ράβδους και φέτες πυριτίου, με δυναμικότητα να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες μισού εκατομμυρίου αμερικανικών σπιτιών ετησίως.

Το εργοστάσιο της Qcells στην Cartersville ξεκίνησε ήδη την παραγωγή ηλιακών πάνελ τον Απρίλιο και αναμένεται να αρχίσει την παραγωγή υποσυστατικών μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Όταν λειτουργήσει πλήρως, η μονάδα θα δημιουργήσει σχεδόν 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η Qcells διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο στο Dalton της Georgia, το οποίο άνοιξε το 2019.

“Υπάρχει υπερπροσφορά τεχνητά φθηνών πάνελ στις αποθήκες μας, και αυτό ασκεί σίγουρα πίεση στους εγχώριους παραγωγούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, αυτή η ενίσχυση είναι πραγματικά χρήσιμη για την αντιμετώπιση κάποιων από αυτούς τους αντίθετους ανέμους”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Qcells, Marta Stoepker.

Η ανακοίνωση αποτελεί σημαντική ώθηση για την Qcells, η οποία έχει εκφράσει ανησυχίες για την απειλή που αντιμετωπίζουν τα αμερικανικά εργοστάσια ηλιακής ενέργειας από την εισροή φθηνών εισαγωγών.

Ως θυγατρική της νοτιοκορεατικής Hanwha, η Qcells είναι μία από τις πολλές εταιρείες που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τα κίνητρα του νόμου του Προέδρου Biden για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής εξαρτημάτων καθαρής ενέργειας.

Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή προς την ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών και την προώθηση της πράσινης οικονομίας.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next