Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνεργασία για ένα πιο πράσινο μέλλον: Railpen και GreenPower ενώνουν δυνάμεις

Ενίσχυση της πράσινης ενέργειας και στήριξη των τοπικών κοινωνιών

Η Railpen, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές συντάξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο (GB), ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει κοινή επιχείρηση με την GreenPower, έναν παίκτη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την από κοινού ανάπτυξη του έργου αιολικού πάρκου Barachander περίπου 66 megawatt (MW).

Η επένδυση αυτή επεκτείνει την υπάρχουσα συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας η Railpen και η GreenPower είναι από κοινού ιδιοκτήτες του λειτουργικού αιολικού πάρκου Carraig Gheal 45 MW.

Τοποθετημένο στη Βόρεια Argyll, το έργο Barachander θεωρείται το «αδελφό» έργο του υπάρχοντος αιολικού πάρκου Carraig Gheal. Το έργο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο προ της διαβούλευσης για την αδειοδότηση.

Οι δύο οργανισμοί σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση αδειοδότησης αργότερα μέσα στη χρονιά.

Αυτό το νέο έργο βασίζεται στις ευρύτερες επενδύσεις της Railpen σε πράσινη ενέργεια, τονίζοντας τη δέσμευσή της για την παροχή σταθερών, μακροπρόθεσμων αποδόσεων για τα μέλη της, ενώ παράλληλα επηρεάζει θετικά το περιβάλλον.

Με την ένταξη του Barachander, η Railpen θα συμβάλλει στην ενεργειακή τροφοδοσία περισσότερων από 250.000 σπιτιών μέσω του χαρτοφυλακίου των ανανεώσιμων περιουσιακών της στοιχείων.

Ο Rob Forrest, Διευθύνων Σύμβουλος της GreenPower, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Railpen είναι πολύ θετική και είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι η δική μας ανεξάρτητη σκωτσέζικη εταιρεία και οι σιδηροδρομικοί εργαζόμενοι της χώρας μπορούν να συνδυάσουν τους πόρους μας με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο για να δημιουργήσουν νέα πράσινη ενέργεια, αλλά και να κάνουν τη διαφορά για τους ανθρώπους τοπικά και εθνικά».

Πρόσθεσε: «Το αιολικό πάρκο Barachander προτείνεται σε καλή τοποθεσία για ένα σχετικά μικρό αριθμό ανεμογεννητριών με καλή απόδοση ενέργειας. Δημιουργούμε επίσης τον κόμβο υδρογόνου Argyll στην περιοχή, και το Barachander μπορεί να διαδραματίσει ρόλο σε αυτή τη δύναμη για καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια στο βορρά του Argyll».

Η ανάπτυξη του Barachander θα βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή δίπλα σε μια υπάρχουσα υδροηλεκτρική εγκατάσταση και μέσα σε μια μεγάλη εμπορική φυτεία δέντρων.

Το έργο σχεδιάζει να εγκαταστήσει μεταξύ εννέα και έντεκα σύγχρονες, αποτελεσματικές ανεμογεννήτριες, ύψους έως 180 μέτρων η καθεμία.

Θα συμμορφώνεται με τις τρέχουσες οδηγίες της Σκωτσέζικης Κυβέρνησης, συμβάλλοντας 5.000 λίρες ανά MW εγκατεστημένης ισχύος ετησίως σε ένα ταμείο κοινωνικών οφελών, πιθανώς υπερβαίνοντας τις 300.000 λίρες ετησίως για τοπικά έργα.

Η πρόσβαση για τα κύρια εξαρτήματα θα χρησιμοποιήσει τον δρόμο μεταφοράς ξυλείας 34 χλμ που κατασκευάστηκε από την GreenPower για το έργο Carraig Gheal, ο οποίος τώρα χρησιμεύει ως κύριος δρόμος για τη μεταφορά ξυλείας, μειώνοντας την βαριά κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next