Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυτόματη Αποσύνδεση της Μονάδας 1 στο Πυρηνικό Εργοστάσιο της Cernavoda της Ρουμανίας λόγω Δυσλειτουργίας

Η Nuclearelectrica διαβεβαιώνει ότι η πυρηνική ασφάλεια παραμένει ανέπαφη, καθώς ειδικοί διερευνούν το πρόβλημα. Σημαντικές επενδύσεις και αναβαθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο της Ρουμανίας.

Η Nuclearelectrica, ο διαχειριστής του μοναδικού πυρηνικού εργοστασίου της Ρουμανίας στη Cernavoda, ανακοίνωσε ότι μία από τις δύο μονάδες του εργοστασίου αποσυνδέθηκε αυτόματα από το δίκτυο λόγω δυσλειτουργίας στο μη πυρηνικό τμήμα της μονάδας.

Η δυσλειτουργία, που σχετίζεται με την προστασία ενός μετασχηματιστή εκφόρτωσης ισχύος, προκάλεσε την αποσύνδεση της Μονάδας 1 από το Εθνικό Σύστημα Ενέργειας στις 26 Αυγούστου, χωρίς να επηρεαστεί η πυρηνική ασφάλεια του εργοστασίου, όπως ανέφερε η Nuclearelectrica σε δήλωση που κατέθεσε στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου τη Δευτέρα.

Οι ειδικοί της Cernavoda διερευνούν το πρόβλημα προκειμένου να το επιλύσουν.

Τον Ιούνιο, η Nuclearelectrica υπέγραψε συμφωνία αξίας 360 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (266,5 εκατομμύρια δολάρια/238,5 εκατομμύρια ευρώ) με τους Canadian Nuclear Partners για υπηρεσίες που σχετίζονται με την ανακαίνιση της Μονάδας 1. Τον Φεβρουάριο, η ιταλική εταιρεία μηχανικής ενέργειας Ansaldo Energia ανακοίνωσε ότι η μονάδα της, Ansaldo Nucleare, συμφώνησε να αναβαθμίσει τη Μονάδα 1 και να βοηθήσει στην ανάπτυξη δύο ακόμη μονάδων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Cernavoda, με υποστήριξη χρηματοδότησης έως και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ιταλικό κρατικό επενδυτικό οργανισμό SACE.

Η Cernavoda παράγει περίπου το ένα πέμπτο της ηλεκτρικής ενέργειας της Ρουμανίας. Οι Μονάδες 1 και 2 έχουν εγκατεστημένη ισχύ 700 MW η καθεμία και βασίζονται στην τεχνολογία CANDU 6 (Canadian Deuterium Uranium).

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρουμανίας κατέχει το 82,5% των μετοχών της Nuclearelectrica, ενώ το υπόλοιπο είναι σε ελεύθερη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου.

Οι μετοχές της Nuclearelectrica, οι οποίες ανήκουν στον δείκτη blue-chip, διαπραγματεύονταν με αύξηση 0,11% στα 45 λέι (10,11 δολάρια/9,04 ευρώ) στις 10:12 ώρα Κεντρικής Ευρώπης στις 27 Αυγούστου στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next