Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Beyond 2025 έρχεται στην Αθήνα: Μια νέα εποχή για την τεχνολογία και την καινοτομία

Η κορυφαία διεθνής έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας, μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται στην Αθήνα, προσφέροντας νέες ευκαιρίες δικτύωσης, συνεργασιών και ανάπτυξης στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Τον ερχόμενο Απρίλιο, η Αθήνα θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας «Beyond2025». Η διοργάνωση, με θέμα «ΑΙ Reality Bites», θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Απριλίου 2025 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Metropolitan». Αυτή θα είναι η 5η διοργάνωση της Beyond, μετά από τέσσερις επιτυχημένες χρονιές στη Θεσσαλονίκη. Στη Συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε η εκδήλωση, παρευρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε ότι η Beyond θα εναλλάσσεται πλέον μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τις δύο πόλεις ως κέντρα καινοτομίας και τεχνολογίας.

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε ότι η Beyond συμβάλλει στην ανάδειξη της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής και εξήρε τη δυναμική του κλάδου, που ενισχύεται από τα έργα ψηφιοποίησης, όπως ο υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» και το «Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων». Οι επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές ανέρχονται σε πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ σημαντικές πρωτοβουλίες λαμβάνουν χώρα στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, του ψηφιακού μετασχηματισμού της Υγείας και της Δικαιοσύνης, καθώς και στην Κυβερνοασφάλεια.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, χαιρέτισε τη συνδιοργάνωση της έκθεσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των δύο πόλεων. Η Θεσσαλονίκη, λόγω της γειτνίασής της με τις Βαλκανικές αγορές, αποτελεί κόμβο τεχνολογίας, ενώ η Αθήνα είναι στρατηγικό σημείο σύνδεσης με τις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ευρώπης. Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι η έκθεση θα ενισχύσει την τεχνολογική κοινότητα και την ελληνική οικονομία, προσφέροντας ευκαιρίες συνεργασιών και εμπορικών συμφωνιών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, τόνισε τη σημασία της Beyond για την Αθήνα, σημειώνοντας ότι θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής που επιδιώκουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η Αττική φιλοξενεί το 65% των ελληνικών startup, και η έκθεση θα ενισχύσει περαιτέρω την τεχνολογική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, επεσήμανε ότι η διεξαγωγή της Beyond στην Αθήνα θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, ενισχύοντας τη διεθνή διάσταση της έκθεσης. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της εναλλασσόμενης διοργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα διευρύνει την επιρροή της Beyond σε περισσότερες αγορές και κοινά.

Ο Μιχάλης Στάγκος, συνδιοργανωτής της έκθεσης, σημείωσε ότι η απόφαση μεταφοράς της Beyond στην Αθήνα θα ενισχύσει τη δυναμική της έκθεσης  Επίσης τόνισε ότι η διεξαγωγή της έκθεσης στην Αθήνα αποτελεί σημαντική εξέλιξη, επιτρέποντας την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών και σημαντικών προσώπων από όλο τον κόσμο. Επίσης, παρουσίασε τους επτά βασικούς θεματικούς άξονες της έκθεσης, που εστιάζουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με θέματα όπως η ηθική, η ρύθμιση, η εφαρμογή της στην υγεία και την εκπαίδευση, καθώς και η χρήση της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Παρουσίασε επίσης το Leadership Forum, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της έκθεσης.

Τέλος, ο Ευάγγελος Χαραλάμπους, Managing Director της Be-Best, δήλωσε ότι η απόφαση για τη διοργάνωση της έκθεσης στην Αθήνα βασίστηκε στις ανάγκες των χορηγών και των εκθετών, οι οποίοι ζήτησαν την αλλαγή για να επεκταθεί περαιτέρω η επιρροή της Beyond. Ανέφερε ότι το Metropolitan θα γίνει το νέο «σπίτι» της BEYOND, εξασφαλίζοντας την επιτυχία της διοργάνωσης και για το μέλλον.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Τζόλλας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, υπογράμμισε ότι η Beyond έχει πλέον καθιερωθεί ως κορυφαία διοργάνωση καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού. Η επιτυχία της προηγούμενης έκθεσης το 2024, σύμφωνα με τον κ. Τζόλλα, ήταν το κίνητρο για τη συνέχιση της στην Αθήνα, επισημαίνοντας πως η Beyond 2025 φιλοδοξεί να αποτελέσει ξανά σημείο συνάντησης καινοτόμων φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, νεοφυών επιχειρήσεων και κορυφαίων διεθνών ερευνητών, με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν επίσης σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου, όπως η Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Γιώτα Παπαρίδου, ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ Μάνος Μακρομάλλης, και ο Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next