Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Επανάσταση της Υβριδικής-Ηλεκτρικής Αεροπορίας: Η Heart Aerospace Αποκαλύπτει το Πρώτο Πλήρους Κλίμακας Δείγμα

Το ES-30, το νέο υβριδικό-ηλεκτρικό αεροσκάφος 30 θέσεων, υπόσχεται να φέρει την αεροπορία σε μια νέα εποχή βιωσιμότητας και αποδοτικότητας.

Η Heart Aerospace, η σουηδική κατασκευάστρια υβριδικών-ηλεκτρικών αεροπλάνων, αποκαλύπτει το πρώτο της αεροπλάνο πλήρους κλίμακας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του περιφερειακού υβριδικού-ηλεκτρικού αεροσκάφους της, του ES-30.

Κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της Heart στο Γκέτεμποργκ, το δείγμα αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της εταιρείας να αναπτύσσει ταυτόχρονα τόσο τον σχεδιασμό όσο και τις διαδικασίες παραγωγής.

“Η βιομηχανία μας πλησιάζει έναν κύκλο καινοτομίας 30 ετών, και έχουμε λιγότερο από 25 χρόνια για να αποανθρακώσουμε την αεροπορία. Πρέπει να αναπτύξουμε νέες μεθόδους για να φέρουμε τις τεχνολογίες αεροδιαστημικής μηδενικών εκπομπών στην αγορά πιο γρήγορα,” λέει ο Anders Forslund, συνιδρυτής και CEO της Heart Aerospace. “Είναι απόδειξη της ευφυΐας και της αφοσίωσης της ομάδας μας ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα αεροσκάφος 30 θέσεων με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα πρόωσης, κυρίως εσωτερικά, σε λιγότερο από δύο χρόνια.”

Με ένα επιβλητικό άνοιγμα φτερών 32 μέτρων, το δείγμα, ονομαζόμενο Heart Experimental 1 (Heart X1), θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για αυστηρές δοκιμές και ανάπτυξη του αεροσκάφους ES-30 της Heart.

Αρχικά, το HX-1 θα χρησιμοποιηθεί για δοκιμές εδάφους, εστιάζοντας στις λειτουργίες φόρτισης, ταξί και διαδικασίες αναστροφής. Είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει την πρώτη πλήρως ηλεκτρική πτήση του στο δεύτερο τρίμηνο του 2025. Για την προετοιμασία αυτής της πτήσης, η Heart θα δοκιμάσει κρίσιμα συστήματα τους επόμενους μήνες, πραγματοποιώντας δοκιμές υλικού τόσο εντός όσο και εκτός του αεροπλάνου.

Η ανάπτυξη του Heart X1 έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρει από επιχορηγήσεις που παρέχονται από τον Σουηδικό Οργανισμό Καινοτομίας, Vinnova, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και βιομηχανίας που απαιτείται για να φέρει νέες τεχνολογίες αεροπορίας στην αγορά.

“Η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών πρόωσης μηδενικών εκπομπών απαιτεί μια επανάσταση στην ανάπτυξη προϊόντων και την κατασκευή, όπως αυτή που έχουμε δει στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις βιομηχανίες διαστήματος,” είπε ο Ben Stabler, Chief Technology Officer της Heart Aerospace.

Βασιζόμενη στην εμπειρία της ανάπτυξης του Heart X1, η Heart επικεντρώνεται τώρα στη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης διαδικασίας κατασκευής αεροσκαφών που αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες στην κατασκευή σύνθετων υλικών και τη διαχείριση του κύκλου ζωής του προϊόντος, δημιουργώντας μια γραμμή συναρμολόγησης με υψηλή επαναληψιμότητα, αυτοματοποίηση και μη καταστροφική επιθεώρηση.

Το επόμενο βήμα της Heart στην ανάπτυξη του ES-30 είναι η κατασκευή ενός πρωτοτύπου προπαραγωγής, του Heart X2, το οποίο θα ωριμάσει περαιτέρω τον σχεδιασμό και τις μεθόδους παραγωγής με βάση τα μαθήματα που αντλήθηκαν από το Heart X1.

Το Heart X2 είναι προγραμματισμένο για μια υβριδική πτήση το 2026 και θα επιδείξει το Ανεξάρτητο Υβριδικό σύστημα πρόωσης της εταιρείας. Τον Αύγουστο, η Heart Aerospace επιλέχθηκε για μια επιχορήγηση 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων από το πρόγραμμα Fuelling Aviation’s Sustainable Transition (FAST) της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) για την ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης της υβριδικής-ηλεκτρικής πρόωσης.

Αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί με την ίδρυση ενός πιλοτικού εργοστασίου κατασκευής για την επιτάχυνση της πρωτοτυποποίησης προς την κατασκευή ενός πλήρως συμμορφούμενου αεροσκάφους, με την Heart να στοχεύει στην πιστοποίηση τύπου του ES-30 μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το ES-30 είναι ένα περιφερειακό υβριδικό-ηλεκτρικό αεροπλάνο με τυπική χωρητικότητα 30 επιβατών, το οποίο υπόσχεται να προσφέρει απαράμιλλη βιωσιμότητα και αποδοτικότητα σε σύντομες διαδρομές. Με ηλεκτρική εμβέλεια μηδενικών εκπομπών 200 χιλιομέτρων και εκτεταμένη υβριδική εμβέλεια 400 χιλιομέτρων.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next