Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

RWE και Salzgitter: Μια Πράσινη Συμμαχία για το Ατσάλι του Μέλλοντος

Στόχος τους; Να μετατρέψουν τη βιομηχανία χάλυβα σε πράσινο παράδεισο μέχρι το 2030!

Η γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE και ο κολοσσός του χάλυβα Salzgitter ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ιστορική συμφωνία καθαρής ενέργειας. Στόχος τους; Να μετατρέψουν τη βιομηχανία χάλυβα σε πράσινο παράδεισο μέχρι το 2030!

Η RWE Supply & Trading θα τροφοδοτεί με καθαρή ηλιακή ενέργεια ισχύος 64 gigawatt-ώρες ετησίως το εργοστάσιο της Salzgitter στη Βρανδεμβούργο για τα επόμενα επτά χρόνια, ξεκινώντας από το 2027. Αυτή η πράσινη παροχή θα αποτελέσει την καρδιά του φιλόδοξου προγράμματος SALCOS της Salzgitter, το οποίο στοχεύει να απαλλαγεί από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη χαλυβουργία μέσω της υιοθέτησης της πράσινης υδρογόνου το 2026.

«Αφήνουμε πίσω τα ορυκτά καύσιμα και αγκαλιάζουμε το μέλλον», δηλώνει ενθουσιασμένος ο Marco Hauer, επικεφαλής προμηθειών ενέργειας της Salzgitter Flachstahl. «Μέχρι το 2025, το ήμισυ της ηλεκτρικής μας ενέργειας θα προέρχεται από καθαρές πηγές, ενώ το 2030 θα είμαστε 100% πράσινοι!»

Το πρόγραμμα SALCOS της Salzgitter είναι μια επανάσταση στον κλάδο. Αντικαθιστώντας τους παραδοσιακούς φούρνους με τη μέθοδο άμεσης αναγωγή που χρησιμοποιεί πράσινο υδρογόνο, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει δραματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής χάλυβα. Επιπλέον, η χρήση ηλεκτρικών καμάρων που ανακυκλώνουν το χαλύβδινο σκραπ θα δώσει νέα πνοή στην πράσινη μετάβαση.

«Η ζήτηση για καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές εκτοξεύεται», δηλώνει ο David Egyptien, επικεφαλής Εμπορικών Λύσεων Γερμανίας & Βενelux της RWE Supply & Trading. «Με τις ενεργειακές μας λύσεις, θέλουμε να ηγηθούμε της προστασίας του κλίματος σε όλους τους τομείς της οικονομίας».

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της RWE και της Salzgitter αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς η βιομηχανία μπορεί να μεταμορφωθεί και να συμβάλει σε έναν πιο πράσινο πλανήτη.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next