Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

7ο CASSINI Hackathon

Ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός καινοτομίας έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να δώσει λύσεις στις περιβαλλοντικές προκλήσεις και να συμβάλει στην πράσινη μετάβαση!

Δυο εταιρείες τεχνολογίας φέρνουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το 7ο CASSINI Hackathon, έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτομίας, και καλούν όσους/όσες ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον συναρπαστικό τομέα του διαστήματος  να δηλώσουν συμμετοχή!

Το 7ο CASSINI Hackathon διοργανώνεται παράλληλα σε 10 χώρες της Ευρώπης στις 13 – 15 Σεπτεμβρίου και στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΟΚ!Thess, στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε., σε συνεργασία με την AgroApps.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι δυο εταιρείες καλούν προγραμματιστές, ερευνητές, περιβαλλοντολόγους, οικονομολόγους, marketing experts και όσους/ες ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και την τεχνολογία, να λάβουν μέρος και να συμβάλλουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής κρίσης. Συγκεκριμένα, μέσα σε 35 ώρες, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εργαστούν σε ομάδες και να χρησιμοποιήσουν δορυφορικά δεδομένα για να αναπτύξουν εφαρμογές και εργαλεία που θα έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση κάποιας περιβαλλοντικής πρόκλησης και την πράσινη μετάβαση.

Οι τρεις πρώτες ομάδες θα βραβευτούν με τα παρακάτω έπαθλα:

  • 3.000€, πρόκριση στον τελικό διαγωνισμό του CASSINI και συμμετοχή σε ένα workshop για Product Strategy από τη from Scratch Studio.
  • 1.500€ και 1 θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του OKThess
  • 500€ και 2 θέσεις φοίτησης στο TechPro Academy

Παράλληλα, οι ομάδες θα κερδίσουν εισιτήρια για το Voxxed Days Thessaloniki και άλλα δώρα.

Βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

Οι πρώτες ομάδες από κάθε χώρα θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου θα κερδίσουν επιπλέον βραβεία:

  • 1η θέση: €5.000
  • 2η θέση: €3.000
  • 3η θέση: €1.000

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υποστηρίζεται από σημαντικούς φορείς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος!

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: https://www.cassini.eu/hackathons/greece

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next