Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έκτακτα Μέτρα στα Σύνορα της Γερμανίας: Πώς θα Επηρεάσουν τα Ταξίδια σας

Ανακαλύψτε τις αλλαγές που έρχονται και πώς θα επηρεάσουν τις μετακινήσεις σας προς και από τη Γερμανία.

Η Γερμανία σφίγγει τους ελέγχους στα σύνορα: Τι θα αλλάξει για τους ταξιδιώτες;

Πιο αυστηροί έλεγχοι στα χερσαία σύνορα θα ισχύσουν για έξι μήνες.
Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι αυστηροποιεί τους ελέγχους στα χερσαία σύνορά της σε μια προσπάθεια να ελέγξει την “παράτυπη μετανάστευση”.

Η είδηση έρχεται μετά από εβδομάδες δημόσιας οργής που ακολούθησαν ύποπτες ισλαμιστικές επιθέσεις.
Ας δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το πώς θα επηρεάσει τα ταξίδια προς και από τη Γερμανία.

Γιατί γίνονται οι νέοι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας; Στα τέλη Αυγούστου, τρία άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας. Ο Σύριος ύποπτος είχε προγραμματιστεί για απέλαση αλλά διέφυγε από τις αρχές.

Η επίθεση, που ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συνέβη μόλις μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές στην ανατολική Γερμανία και λέγεται ότι πυροδότησε τη συζήτηση για τη μετανάστευση στη χώρα. Η Υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι νέοι έλεγχοι στα σύνορα θα περιορίσουν τη μετανάστευση και θα “προστατεύσουν από τους άμεσους κινδύνους που θέτει η ισλαμιστική τρομοκρατία και το σοβαρό έγκλημα”. Η ζώνη Σένγκεν της Ευρώπης επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία χωρίς διαβατήρια μεταξύ των κρατών μελών, αλλά τα κράτη μέλη μπορούν να εισάγουν ελέγχους στα σύνορα εάν θεωρούν ότι υπάρχει απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια.

Πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι έλεγχοι και πόσο θα διαρκέσουν;

Οι έλεγχοι, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Τι θα αλλάξει για τους ταξιδιώτες; Ενώ οι λεπτομέρειες ακόμα αναδύονται, είναι πιθανό ότι οι νέοι έλεγχοι στα σύνορα θα επηρεάσουν οποιονδήποτε φτάνει ή αναχωρεί από τη Γερμανία μέσω ξηράς.

Μπορεί να δημιουργηθούν κυκλοφοριακές καθυστερήσεις για τους οδηγούς αν σταματούν περισσότεροι στα σύνορα.

Τα ταξίδια με λεωφορείο και τρένο μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο αν σταματούν για ελέγχους.

Η Deutsche Bahn (DB) είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός φορέας της Γερμανίας, που λειτουργεί περιφερειακά τρένα και αυτά που διασχίζουν τα σύνορα. Έχει αντιμετωπίσει μεγάλες και συχνές καθυστερήσεις, με σχεδόν τα μισά από τα μακρινά τρένα να αναφέρονται ότι φτάνουν αργά τον Ιούνιο φέτος. Η DB δήλωσε ότι αυτό οφείλεται σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι μακροχρόνιοι έλεγχοι στα σύνορα μπορεί να προσθέσουν στα προβλήματα των επιβατών της DB.

Ποιες χώρες θα επηρεαστούν από τους νέους ελέγχους;

Η Γερμανία μοιράζεται χερσαία σύνορα με την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Ελβετία.

Η Γερμανία έχει ήδη προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, που εφαρμόστηκαν το 2015 για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη εισροή μεταναστών και παραμένουν σε ισχύ από τότε. Αυτοί ισχύουν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2024.

Προσωρινοί έλεγχοι στα σύνορα με την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελβετία εισήχθησαν επίσης πέρυσι καθώς οι ανησυχίες για τη μετανάστευση αυξήθηκαν ξανά. Αυτοί ισχύουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2024.

Οι έλεγχοι θα επεκταθούν τώρα στα άλλα χερσαία σύνορα της Γερμανίας, με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Δανία, δήλωσε το υπουργείο.

Αρχικά θα ισχύσουν για έξι μήνες, καλύπτοντας τις πολυάσχολες περιόδους ταξιδιών του Οκτωβρίου, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ενώ η Γερμανία έχει δηλώσει ότι θα ισχύσουν για έξι μήνες, φυσικά θα μπορούσαν να παραταθούν πέρα από αυτό το διάστημα αν θεωρηθεί ότι εξυπηρετούν τον σκοπό τους.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next