Wikifarmer: Νέα χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ για το ελληνικό marketplace για αγρότες

Στον νέο γύρω χρηματοδότησης ηγήθηκε η Point Nine, ένα VC με έδρα το Βερολίνο

Η Wikifarmer, το πρωτοποριακό ελληνικό marketplace του αγροτικού τομέα εξασφάλισε seed χρηματοδότηση ύψους 5 εκάτ. ευρώ. Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Point Nine, ένα VC με έδρα το Βερολίνο, το οποίο επένδυσε για πρώτη φορά σε ελληνική εταιρεία.

Η Startup έχει μέχρι στιγμής κεντρίσει τον ενδιαφέρον επενδυτών διεθνούς εμβέλειας μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι ιδρυτές των Workable και Treatwell, Sophia Bendz και Mathias Kamprad (ο μικρότερος γιος του ιδρυτή των Ikea, Ingvar Kamprad) αλλά και η Metavallon.

Ποια είναι η Wikifarmer

Η καινοτόμος ιδέα του Πέτρου Σάγκου και του Χάρη Παριανού, με το όνομα «Wikifarmer», ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2017 με σκοπό να εκπαιδεύσει τους αγρότες στη σύγχρονη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ήταν όμως τόσο ραγδαία η ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας Wikifarmer, που προσέλκυσε χιλιάδες αγρότες και πάνω από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες από 237 χώρες, τους πρώτους μόλις μήνες λειτουργίας της. Για τον λόγο αυτό, ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) των Ηνωμένων Εθνών παρουσίασε την πλατφόρμα ως «τη Wikipedia του αγροτικού τομέα», υπογραμμίζοντας τον πολύτιμο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό της χαρακτήρα (ως ηλεκτρονική αγροτική βιβλιοθήκη), καθώς προσφέρει δωρεάν χιλιάδες πληροφορίες για την καλλιέργεια διαφορετικών ειδών.

Στις αρχές του 2020 η ελληνική Startup παρουσίασε το Wikifarmer marketplace, μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα όπου κάθε παραγωγός μπορεί να ανεβάσει τα προϊόντα του και να αποκτήσει απευθείας πρόσβαση στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ουσιαστικά, η πλατφόρμα του Wikifarmer έδωσε τη δυνατότητα στους αγρότες να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας σε επιχειρήσεις, εμπόρους και καταναλωτές. Η εμπορική πλατφόρμα του Wikifarmer αποδείχθηκε πως έχει ιδιαίτερη αξία για τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες αγρότες, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν περισσότερα κανάλια διανομής των προϊόντων, να αποκτήσουν απευθείας πρόσβαση στους καταναλωτές και να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους εμπόρους χονδρικής και τους μεσάζοντες, αυξάνοντας την κερδοφορία τους μέχρι και 300%.

Comments are closed.