Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνεργασία Γιγάντων για την Καθαρή Ενέργεια: Avantus και Toyota Tsusho Ενωμένες

Ένα νέο ηλιακό έργο που θα μεταμορφώσει το ενεργειακό τοπίο του Τέξας

Η Avantus, μια πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της καθαρής ενέργειας, συνεργάζεται με την Toyota Tsusho America για να κατασκευάσει ένα τεράστιο ηλιακό έργο στην κομητεία Runnels, στο Τέξας.

Το έργο Norton Solar, με χωρητικότητα 159 MW, θα παράγει καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια αρκετή για την τροφοδοσία δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών. Επιπλέον, θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Αυτό το έργο ακολουθεί την πώληση του έργου Norton στην TAI, μια θυγατρική της Toyota Tsusho Corporation, τον Νοέμβριο του 2023.

Η TAI έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση κατασκευής και διάρκειας μέσω της Mitsubishi UFJ Financial Group.

Η Avantus θα επιβλέπει την κατασκευή του έργου Norton, το οποίο προβλέπεται να ξεκινήσει λειτουργία στα τέλη του 2025. Η RES θα παρέχει τις υπηρεσίες μηχανικής, προμηθειών και κατασκευής (EPC) για το έργο.

“Το Τέξας είναι χώρα ενέργειας και αυτό περιλαμβάνει τεράστιες ευκαιρίες στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Το έργο Norton Solar αντιπροσωπεύει το καλύτερο από αυτά που κάνουμε στην Avantus – αναπτύσσουμε υψηλής ποιότητας έργα καθαρής ενέργειας που είναι καλά για τους πελάτες μας, για την τοπική οικονομία και για τον πλανήτη”, δήλωσε ο Chief Financial Officer της Avantus, Patrick Goff.

Πρόσθεσε: “Αυτό το έργο ήταν έξι χρόνια σε εξέλιξη και είμαι περήφανος για την επιμονή της ομάδας μας για να προετοιμάσει το Norton για σκαπάνη και για την εξασφάλιση της επιτυχούς πώλησης του έργου στην Toyota Tsusho America, Inc. για να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητάς της.”

Το έργο Norton αναμένεται να αντισταθμίσει περισσότερους από 230.000 μετρικούς τόνους CO2 ετησίως, που ισοδυναμεί με την αφαίρεση περισσότερων από 50.000 αυτοκινήτων με κινητήρα βενζίνης από τους δρόμους κάθε χρόνο.

Επιπλέον, το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής και να παρέχει άλλα οικονομικά οφέλη στην περιοχή.

Το Norton είναι το έβδομο έργο της Avantus στο Τέξας, αυξάνοντας τη συνολική ανάπτυξη καθαρής ενέργειας της πολιτείας σε σχεδόν 2 gigawatts (GWdc).

Με πάνω από 80 έργα σε εξέλιξη, η Avantus διαθέτει πλέον ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ηλιακής και αποθήκευσης ενέργειας στις ΗΠΑ, με συνολική χωρητικότητα άνω των 46 gigawatts (GW), συμπεριλαμβανομένων 30 GW ηλιακής και 94 gigawatt-ωρών αποθήκευσης ενέργειας – αρκετά για την τροφοδοσία άνω των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων στο νοτιοδυτικό ΗΠΑ.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next