Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι Γερμανοί εκθειάζουν τον ποδηλατικό τουρισμό της Άνδρου

Το γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό ,«eBike», το οποίο εξειδικεύεται στον τουρισμό ποδηλασίας με ηλεκτρικό ποδήλατο, σε πρόσφατο αφιέρωμα του, εκθείασε τον ποδηλατικό τουρισμό της Άνδρου. Μάλιστα, παρομοίασε το νησί με έναν κρυμμένο πολύτιμο θησαυρό.

Στο εξασέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού, αναλύονται οι εναλλακτικές διαδρομές της Άνδρου, οι βαθμοί δυσκολίας, τα σημεία ενδιαφέροντος. Ακόμα, το εμπεριστατωμένο άρθρο είναι διανθισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό  από το νησί, ενώ υπάρχουν και σχετικοί χάρτες διαδρομών.

Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του περιοδικού, φιλοξενήθηκαν στην Άνδρο το περασμένο καλοκαίρι με πρωτοβουλία του Δήμου. Η άγρια φυσική ομορφιά του νησιού τους εντυπωσίασε το ίδιο και τα γαλαζοπράσινα νερά, οι φυσικές πηγές, και οι εναλλαγές τοπίων και σκηνικών του προορισμού. Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε ο αρμονικός συνδυασμός του ορεινού με το παραθαλάσσιο στοιχείο, τα μοναδικά ιστορικά μνημεία, τα μοναστήρια, οι εκκλησίες, αλλά και τις γαστρονομικές εκπλήξεις που επιφυλάσσει στον ταξιδιώτη το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική ομάδα, η Άνδρος  ασκεί ιδιαίτερη γοητεία στους ποδηλάτες, ειδικά σε όσους θέλουν να ανακαλύπτουν νέες εμπειρίες, καθώς είναι ακόμη σχετικά άγνωστη στην αγορά του ποδηλατικού τουρισμού με ηλεκτρικό όχημα. Το κυκλαδίτικο νησί διαθέτει όμως, όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και το ηλεκτρικό ποδήλατο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε ιδανικό μέσο εξερεύνησης του νησιού.

«Μέσα από στοχευμένες επιλογές, επιδιώκουμε να ξεδιπλώσουμε τη βεντάλια των δυνατοτήτων της Άνδρου έχοντας στο μυαλό μας πως στη μετά-COVID εποχή η προτίμηση για ειδικά τουριστικά προϊόντα κερδίζει έδαφος, ενώ και η ανάγκη διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν γίνεται εντονότερη», δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next