Nature Action 100: Μεγαλοεπενδυτές «δείχνουν» τη λίστα των εταιρειών που εγκαλούν να γίνουν «πράσινες»

Αποκαλύπτεται λίστα με 100 εταιρείες σε βασικούς τομείς που οι επενδυτές θα πιέσουν για να βελτιώσουν τις πολιτικές τους που σχετίζονται με τη φύση.

Η πρωτοβουλία Nature Action 100 αποκάλυψε πώς οι 190 παγκόσμιοι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στον συγκεκριμένο όμιλο έστειλαν επιστολές σε 100 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, καλώντας τους να πραγματοποιήσουν «απαραίτητες και επείγουσες» μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη προστασία και αποκατάσταση της φύσης και των οικοσυστημάτων.

Η πρωτοβουλία Nature Action 100, που ξεκίνησε στην περσινή διάσκεψη κορυφής με τίτλο «COP15 Biodiversity Summit», συγκέντρωσε παγκόσμιους επενδυτές που στα χέρια τους έχουν 23,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση για να εντείνουν την πίεση σε μεγάλες εταιρείες για την καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τη φύση.

Με πρότυπο την πρωτοβουλία Climate Action 100+, ο όμιλος στοχεύει να συντονίσει τη δέσμευση των επενδυτών με επιχειρήσεις που δρουν πιο οικολογικά και φέρουν λιγότερες επιπτώσεις στη φύση, ώστε να ενθαρρύνει πιο αποτελεσματικούς στόχους και πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το businessgreen, επιστολές έχουν ήδη γραφτεί σε 100 εταιρείες που αξίζουν μαζί πάνω από 9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πάνω από το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ βασίζεται σε φυσικούς πόρους

Η Nature Action 100, προειδοποιεί ότι περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου GDP, εξαρτάται από φυσικούς πόρους. Η εξάντληση των φυσικών πόρων δημιουργεί «σημαντικές επιχειρησιακές, ρυθμιστικές, δικαστικές αγκυλώσεις αλλά και τον κίνδυνο δυσφήμισης για τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις, καθώς και αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις παγκοσμίως».

Ο όμιλος είπε ότι οι επενδυτές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία στοχεύουν να προωθήσουν μεγαλύτερη εταιρική φιλοδοξία και δράση σε οκτώ βασικούς τομείς, τους οποίους θεωρεί «συστηματικά σημαντικούς» για τις προσπάθειες αναστροφής της απώλειας της φύσης και της βιοποικιλότητας έως το 2030. Στους τομείς αναφοράς περιλαμβάνονται η βιοτεχνολογία και τα φαρμακευτικά προϊόντα , χημικά, οικιακά και προσωπικά είδη, καταναλωτικά αγαθά, λιανικό εμπόριο, λιανική πώληση τροφίμων, τροφίμων και ποτών, δασοκομία και χαρτί, καθώς και μέταλλα και εξόρυξη.

Λίστα των εταιρειών τις οποίες «καλούν» οι επενδυτές να γίνουν πιο «πράσινες»

Η πλήρης λίστα εταιρειών με τις οποίες έχουν έρθει πλέον σε επαφή οι επενδυτές περιλαμβάνει μια σειρά από επωνυμίες υψηλού προφίλ, όπως η Amazon, η AstraZeneca, η Johnson & Johnson, η Kimberly-Clark και η Walmart.

Ο Andrew Niebler, συνιδρυτής και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Karner Blue Capital, ένας από τους ιδρυτές επενδυτές του Nature Action 100, δήλωσε: «Πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα τη σχέση μας με τη φύση από μια που είναι απλώς εξορυκτική σε μια που είναι αμοιβαία και χτίζει ένα κοινό μέλλον, για κάθε μορφής ζωή.

Η Karner Blue Capital είναι περήφανη που συμμετέχει με ομοϊδεάτες επενδυτές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Nature Action 100 για να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες λαμβάνουν έγκαιρες και απαραίτητες ενέργειες για την προστασία και την αποκατάσταση της φύσης και των οικοσυστημάτων».

Άλλοι επενδυτές που υποστηρίζουν τον όμιλο είναι οι:

  • AXA Investment Managers,
  • Columbia Threadneedle Investments,
  • BNP Paribas Asset Management,
  • Church Commissioners for England,
  • Domini Impact Investments,
  • Federated Hermes Limited,
  • Robeco,
  • Storebrand Asset Management και
  • Christian Brothers Investment Services.

Σε σχετικές ειδήσεις, ο όμιλος Corporate Leaders Europe (CLG) και το University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα μια νέα έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις μέσω έργων αποκατάστασης της φύσης σε όλη την ΕΕ.

Συνολικά, εκτιμά ότι τα νομισματικά οφέλη που συνδέονται με την αποκατάσταση των οικοτόπων προτεραιότητας της ΕΕ θα ανέλθουν σε περίπου 1,8 δισ. ευρώ. Η έκθεση ακολουθεί τη στενή ψηφοφορία για την ψήφιση του Νόμου για την Αποκατάσταση της Φύσης (NRL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούλιο και έρχεται καθώς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ συνεχίζουν να διαπραγματεύονται μια συμφωνία για την τελική έκδοση της νομοθεσίας τους επόμενους μήνες.

«Βασιζόμαστε στη φύση για το νερό που χρησιμοποιούμε και τα συστατικά μας και κατανοούμε ότι η αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιχείρησής μας, της οικονομίας και της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Joe Frances, αντιπρόεδρος βιωσιμότητας. , Coca-Cola Europacific Partners.

«Αναλαμβάνουμε δράση μέσω των κατευθυντήριων γραμμών για τους προμηθευτές μας που οδηγούν τη βιώσιμη προμήθεια των γεωργικών συστατικών μας, τις δραστηριότητες διαχείρισης νερού που στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας της λεκάνης απορροής και μειώνοντας τις απόλυτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα αξίας μας για να πετύχουμε καθαρό μηδέν έως το 2040».

Η Ursula Woodburn, διευθύντρια του Corporate Leaders Group Europe, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι τα υγιή οικοσυστήματα κινδυνεύουν. Καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανταποκρίνονται σε αυτήν την κρίση, οι ηγέτες των επιχειρήσεων ρωτούν όλο και περισσότερο τι σημαίνει για αυτούς η ατζέντα της εξελισσόμενης φύσης. Στο πλαίσιο του European Green Deal και του νόμου της ΕΕ για την αποκατάσταση της φύσης, η CLG Europe επιδεικνύει πρακτικά βήματα που μπορούν να κάνουν οι οργανισμοί για να αποκαταστήσουν τη φύση στις δραστηριότητές τους – και ελπίζουμε ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους».

Comments are closed.