Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι επέλεξαν την Terry Reintke και τον Bas Eickhout ως κορυφαίους υποψηφίους («Spitzenkandidaten») για τις εκλογές της ΕΕ

Αντιπρόσωποι από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα των Πρασίνων εξέλεξαν την Terry Reintke και τον Bas Eickhout ως το πρόσωπο και την καρδιά της εκστρατείας των Πρασίνων για τις εκλογές της ΕΕ, στο συνέδριό τους στη Λυών της Γαλλίας.

Αντιπρόσωποι από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα των Πρασίνων εξέλεξαν την Terry Reintke και τον Bas Eickhout ως το πρόσωπο και την καρδιά της εκστρατείας των Πρασίνων για τις εκλογές της ΕΕ, στο συνέδριό τους στη Λυών της Γαλλίας.

Οι εκλεγμένοι κορυφαίοι υποψήφιοι («Spitzenkandidaten») θα εκπροσωπήσουν τους Πράσινους στις επερχόμενες πολιτικές συζητήσεις και εκδηλώσεις εκστρατείας.

Η εκλεγμένη επικεφαλής Terry Reintke δήλωσε:

«Είμαι συγκλονισμένη και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε εμένα ως την κορυφαία υποψήφιο τους για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Θα αγωνιστώ για μια ποικιλόμορφη πράσινη και κοινωνική Ευρώπη, μια δημοκρατική Ευρώπη όπου ο ρατσισμός και το μίσος δεν έχουν θέση, όπου θέτουμε σήμερα την πορεία για μια δίκαιη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη βιομηχανία για το αύριο. Αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή, μαζί αντιστεκόμαστε στην ακροδεξιά, θα χρειαστεί θάρρος, αλλά είμαστε πιο δυνατοί».

Ο εκλεγμένος επικεφαλής Bas Eickhout δήλωσε:

“Είναι μεγάλη τιμή και ενθουσιασμό που είμαι ένας από τους Spitzenkandidaten. Αυτές οι εκλογές θα είναι εξαιρετικά σημαντικές: ο πλανήτης μας θερμαίνεται γρήγορα, ένας φρικιαστικός πόλεμος διεξάγεται στα σύνορά μας και η ανισότητα αυξάνεται. Ταυτόχρονα , η ακροδεξιά κερδίζει δημοτικότητα ενώ προσφέρει μόνο πόλωση, αποκλεισμό και ψευδείς λύσεις. Ως Spitzenkandidat για τους Πράσινους, θα δείξω ότι είμαστε το αντίδοτο στην ακροδεξιά και θα δείξω πώς είναι δυνατή μια πράσινη, κοινωνική και χωρίς αποκλεισμούς Ευρώπη, για Αυτό πρέπει να συνεργαστούμε με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Ανυπομονώ για μια εκστρατεία όπου μπορούμε να το κάνουμε αυτό.”

Η Terry Reintke, 36 ετών, είναι η Συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων/EFA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου είναι μέλος από το 2014. Η Terry μεγάλωσε στη βιομηχανική περιοχή της περιοχής του Ρουρ, η οποία την έχει διαμορφώσει βαθιά ως υπεύθυνος χάραξης πολιτικής, γνωρίζοντας ότι η πράσινη μετάβαση της βιομηχανίας πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική δικαιοσύνη. Η Terry υπήρξε σκληρή μαχήτρια του φεμινισμού και του κράτους δικαίου. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Βερολίνο και το Εδιμβούργο.

Ο Bas Eickhout, 47 ετών, είναι αντιπρόεδρος της ομάδας Green/EFA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου είναι μέλος από το 2009. Πριν έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ο Bas εργάστηκε ως ερευνητής στην Ολλανδική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης. Εργάστηκε σε πολλά έργα που σχετίζονται με διεθνή περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η γεωργία, η χρήση γης και τα βιοκαύσιμα. Συνέγραψε την έκθεση της IPCC για την κλιματική αλλαγή, η οποία έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης το 2007. Ο Bas σπούδασε Χημεία και Περιβαλλοντική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Radboud στο Nijmegen και ζει στην Ουτρέχτη.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next