Η Intracom Telecom Ανακοινώνει Πρωτοποριακή Λύση για Ενεργειακά Αποδοτικά Τηλεπικοινωνιακά Κέντρα Δεδομένων

H Intracom Telecom, παρουσιάζει την τελευταία της καινοτόμο λύση, η οποία στοχεύει σε ενεργειακά αποδοτικά τηλεπικοινωνιακά κέντρα δεδομένων, στο παγκόσμιο συνέδριο τεχνολογιών MWC Barcelona

H Intracom Telecom, διεθνής κατασκευαστής τεχνολογικών συστημάτων & λύσεων, παρουσιάζει την τελευταία της καινοτόμο λύση, η οποία στοχεύει σε ενεργειακά αποδοτικά τηλεπικοινωνιακά κέντρα δεδομένων, στο παγκόσμιο συνέδριο τεχνολογιών MWC Barcelona, που θα πραγματοποιηθεί 26 -29 Φεβρουαρίου 2024. Στο περίπτερο της εταιρείας 7B44 στην αίθουσα 7, στο επίκεντρο θα είναι το Dynamic Datacenter Sizing (DDS), ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας NFV-RI™ που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και να βελτιώνει την αξιοποίηση πόρων στα τηλεπικοινωνιακά κέντρα δεδομένων.

Το DDS σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην αναζήτηση λύσεων για βιώσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Βασισμένο στην επιτυχία της NFV-RI™ πλατφόρμας της εταιρίας, βελτιώνει περαιτέρω την ενεργειακή απόδοση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου σε διάφορα τμήματά του, συμπεριλαμβανομένου του mobile core. Αυτό που κάνει το DDS ξεχωριστό είναι η χρήση τεχνολογιών αιχμής βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, για την προσαρμογή της χρήσης των υπαρχόντων πόρων σε πραγματικό χρόνο με βάση την προβλεπόμενη ζήτηση. Αυτό ισχύει τόσο για τοπικές εγκαταστάσεις Kubernetes, όσο και για εγκαταστάσεις στο cloud, οδηγώντας έτσι σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους για τα τηλεπικοινωνιακά κέντρα δεδομένων. Σε πρακτικό επίπεδο, το DDS έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του σε δοκιμές μεγάλης κλίμακας που έγιναν στις υποδομές δύο μεγάλων παρόχων υπηρεσιών cloud, μειώνοντας το κόστος έως και 30%, χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση και η σταθερότητα της υπηρεσίας.

Ο κ. Σωτήρης Μπίθας, Διευθυντής Marketing Λύσεων Λογισμικού της Intracom Telecom, δήλωσε: «Καθώς ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών συνεχίζει να εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για ενεργειακά αποδοτικές λύσεις. Το DDS του NFVRI αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας για πρωτοποριακές βιώσιμες λύσεις, που συνδυάζουν τη λειτουργική απόδοση και την περιβαλλοντική ευθύνη.”

Comments are closed.