Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Δήλωση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιών

Η πρόωρη έναρξη των καυσώνων σε συνδυασμό με τον άνυδρο χειμώνα, μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχες και με τις αστικές πυρκαγιές. Μια τέτοια σκληρή μάχη έδωσαν εχθές το απόγευμα στο εργοστάσιο στην Κηφισιά σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά, την οποία κατάφεραν να την περιορίσουν εγκαίρως, προτού επεκταθεί σε διπλανές εγκαταστάσεις με ολέθριες, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, συνέπειες.

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν καταφέρει αυτές τις ημέρες του καύσωνα να αντιμετωπίζουν άμεσα δεκάδες επικίνδυνες πυρκαγιές, πριν προλάβουν να απειλήσουν ζωές και περιουσίες. Ενδεικτικά εχθές οι πυροσβέστες μας πάλεψαν με τις φλόγες στις πυρκαγιές της Μεσσηνίας, της Ρόδου, του Έβρου, της Ζακύνθου και το βράδυ στη Βοιωτία, ενώ οι χρόνοι που κατάφεραν για να τις οριοθετήσουν κυμαίνονταν από 15 λεπτά μέχρι το πολύ 2 ώρες.

Η σημερινή ημέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων περιμένουμε και ισχυρούς ανέμους κατά τόπους με ακραίες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 43 βαθμούς. Δεν θα σταματήσω να προειδοποιώ ότι ανυπολόγιστες καταστροφές μπορεί να προκληθούν όχι μόνο από εμπρηστές από πρόθεση, αλλά κυρίως από εμπρηστές εξ αμελείας, οι οποίοι παρά την ρητή απαγόρευση επιμένουν να ρισκάρουν κάνοντας επικίνδυνες εργασίες στην ύπαιθρο. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό. Καλώ και τους συμπολίτες μας με τη σειρά τους να επιδείξουν εν συναίσθηση και υπευθυνότητα.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next