Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Business Voice Week: Τo καθιερωμένο εβδομαδιαίο ραντεβού!

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή σας με το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ business περιεχόμενο!

Η σκιά της κλιματικής αλλαγής απλώνεται βαριά πάνω από την Ελλάδα, φέρνοντας μαζί της ακραία καιρικά φαινόμενα που απειλούν τόσο τους πολίτες όσο και το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Απέναντι σε αυτή την απειλή, η Ελλάδα οφείλει να ηγηθεί, θέτοντας ως βασική φιλοδοξία της την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Σε αυτό το πλαίσιο, η “Πρωτοβουλία 21” αναδύεται ως φάρος ελπίδας, αποτελώντας ένα λαμπρό παράδειγμα ενότητας και δράσης. Δημιουργημένη το 2018, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η “Πρωτοβουλία 21” συγκεντρώνει δυνάμεις από τα σημαντικότερα κοινωφελή ιδρύματα της χώρας, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Κωνσταντίνος Μαγκανιάρης – FoodBag: Το νέο App που προσφέρει φρέσκο φαγητό σε ανταγωνιστικές τιμές

Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα και η μείωση της σπατάλης τροφίμων γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά, η FoodBag έρχεται να προτείνει μια καινοτόμα λύση για την ελληνική αγορά. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Κωνσταντίνος Μαγκανιάρης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FoodBag, μιλάει για την αποστολή και τους στόχους της εταιρείας, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο αυτή συμβάλλει στην κυκλική οικονομία και στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Μέσω της νέας εφαρμογής κινητού, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν φρέσκο φαγητό σε μειωμένες τιμές, το οποίο διαφορετικά θα κατέληγε στα απορρίμματα. Ο κύριος Μαγκανιάρης, εξηγεί πώς η FoodBag επιλέγει τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται μαζί της και μοιράζεται τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία στην αρχή της λειτουργίας της.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Οι σύγχρονες τεχνολογίες μεταβάλουν άρδην το «πρόσωπο», τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της ΑΑΔΕ!
Η τεχνολογία και τα επιμέρους εργαλεία της έχουν αναχθεί στους καλύτερους, όσο και πλέον αποτελεσματικούς «συμμάχους» της ηγεσίας της ΑΑΔΕ, η οποία δεν φείδεται ενέργειας και κεφαλαίων προκειμένου να κάνει περισσότερο αποδοτική την καθημερινή εργασία της προς όφελος (φαινομενικά) των Δημόσιων ταμείων, αλλά (στην πράξη) της δυνατότητας παροχών του κράτους προς ποικίλες πληθυσμιακές, όσο και επαγγελματικές κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Θανάσης Λασκούδης: Κατασκευάζοντας Καθαρή Ενέργεια σε Μολυσμένη Γη: Μπορεί να Ακολουθήσει η Αποκατάσταση των Ανανεώσιμων Πηγών;
Ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής απαιτεί μια ταχεία στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ηλιακή, η αιολική και η γεωθερμική ενέργεια προσφέρουν μια ελπίδα, αλλά ένα σημαντικό εμπόδιο τις εμποδίζει συχνά: η μολυσμένη γη.

Πρώην βιομηχανικές περιοχές, χώροι υγειονομικής ταφής και ορυχεία μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές τοποθεσίες για εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας λόγω του ανοιχτού χώρου και των υπαρχουσών υποδομών τους. Ωστόσο, αυτοί οι χώροι συχνά κρύβουν μια κληρονομιά ρύπανσης. Το μολυσμένο έδαφος και τα υπόγεια ύδατα μπορούν να δημιουργήσουν περιβαλλοντικούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της λειτουργίας, ενδεχομένως να διαρρεύσουν τοξίνες ή να απελευθερώσουν επιβλαβή αέρια. Επιπλέον, η διατάραξη του εδάφους κατά την κατασκευή μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εξάπλωση της ρύπανσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Αγαμέμνων Σταυρόπουλος: Απόγνωση

Σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, να μην γράψω άρθρο αυτήν την εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Όχι φυσικά απέναντι στην Business Voice και τους αναγνώστες της, αλλά απέναντι στο κράτος που εξακολουθεί να προσβάλλει τους λογιστές με κάθε τρόπο.
Αποφάσισα όμως αντ΄αυτού να περιγράψω το κλίμα που βιώσαμε οι λογιστές στα λογιστικά μας γραφεία την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

ΥΔΡΟΜΑΡΙΝ: Με τζίρο 28,3 εκατ. ευρώ το 2023 κυριαρχεί στην αγορά ορειχάλκινων εξαρτημάτων

Η ΥΔΡΟΜΑΡΙΝ ξεκίνησε το 2002 ως θυγατρική εταιρεία του ομίλου SCHER, ο οποίος περιλαμβάνει και την «CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ», βιομηχανία που σχεδιάζει και κατασκευάζει ορειχάλκινα εξαρτήματα. Χαρακτηριστικό των δύο εταιρειών είναι πως τα οικονομικά τους μεγέθη ακολουθούν ανοδική πορεία από το 2014 έως και σήμερα, δείχνοντας ιδιαίτερη αντοχή στον χρόνο και αποδεικνύοντας πως η επιτυχία του ομίλου δεν είναι τυχαία. Το 2023 η ΥΔΡΟΜΑΡΙΝ απέφερε περίπου το 70% του συνολικού τζίρου του ομίλου SCHER, με το υπόλοιπο ποσοστό να αντιστοιχεί στη CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ, η οποία ολοκλήρωσε το έτος με κύκλο εργασιών 12,5 εκατ. ευρώ.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next