Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Business Voice Week: Τo καθιερωμένο εβδομαδιαίο ραντεβού!

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή σας με το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ business περιεχόμενο!

Πόσο κόστισε η εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών;

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα χρειάστηκε τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις συνολικού ύψους 64 δισ. ευρώ για να ανακάμψει κατά την περίοδο της κρίσης, ήτοι το 1/3 του σημερινού ΑΕΠ! Εξ’ αυτού του ποσού, τα 50,282 δισ. ευρώ ήταν δαπάνες του δημοσίου, ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Σύμφωνα με σχετική μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η κρατική στήριξη προς τις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης ανήλθε περίπου στο 20% του ΑΕΠ του 2017 – ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μεταξύ των οικονομιών της Ευρωζώνης.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, το κόστος μπορεί να ήταν 50,282 δισ. ευρώ, αλλά το όφελος άθροισε σε 53,747 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Βασίλης Γούναρης – Πρόεδρος ΣΒΠΕ: Μια ματιά στο μέλλον της βιομηχανίας πλαστικών στην Ελλάδα

Ο Βασίλης Γούναρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ), μιλάει αποκλειστικά στο Business Voice για μια σειρά από επίκαιρα θέματα που άπτονται του μέλλοντος της βιομηχανίας πλαστικών στην Ελλάδα, που αφορούν στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Ο κ. Γούναρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της βιομηχανίας πλαστικών στην Ελλάδα. Τόνισε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις πλαστικών διαθέτουν την τεχνογνωσία, την καινοτομία και τη δέσμευση για να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές και να συμβάλλουν σε μια κυκλική οικονομία. Η διορατικότητα και η αισιοδοξία του κ. Γούναρη αποτελούν πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας για το μέλλον του κλάδου στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Ο καφές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων, αποτελώντας όχι μόνο ένα δημοφιλές ρόφημα, αλλά και μια σημαντική κοινωνική συνήθεια. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα των χωρών που είναι «ερωτευμένες» με τον καφέ, κατέχοντας την 9η θέση, με την κατά κεφαλήν κατανάλωση να φτάνει τα 3 κιλά ετησίως.
Οι αλυσίδες καφέ άρχισαν να αναπτύσσονται στη χώρα μας τη δεκαετία του 1990, με την εισαγωγή διεθνών εμπορικών σημάτων και την εμφάνιση εγχώριων επιχειρήσεων. Ο ανταγωνισμός οδήγησε σε ραγδαία ανάπτυξη, με την κάθε αλυσίδα να προσφέρει μοναδικές γεύσεις και εμπειρίες.
Συλλέξαμε μερικές από τις σημαντικότερες αλυσίδες καφέ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, φωτίζοντας την ιστορία τους, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
Επιπλέον, θα διαβάσετε πως έχει καταφέρει να αναπτυχθεί κάθε εταιρεία, τον αριθμό των καταστημάτων που διαθέτει, καθώς και τα οικονομικά της αποτελέσματα. Παράλληλα, παρουσιάζουμε τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιούν, καθώς και τα μελλοντικά τους επενδυτικά σχέδια.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Θανάσης Λασκούδης: Μεγάλες πυρκαγιές πλήττουν τη Ρωσία και τη Βόρεια Αμερική – Ρεκόρ εκπομπών καπνού και ανησυχίες για την ποιότητα του αέρα

Το πρώτο μισό του καλοκαιριού του 2024 στον βόρειο ημισφαίριο χαρακτηρίστηκε από μεγάλο αριθμό πυρκαγιών μεγάλης έντασης στην ανατολική Ρωσία, τον Καναδά και την Αλάσκα, με αποτέλεσμα τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων καπνού σε διάφορες περιοχές της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής. Η Υπηρεσία Παρακολούθησης της Ατμόσφαιρας Copernicus (CAMS) συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εκπομπές καπνού από τις πυρκαγιές, τη μεταφορά του καπνού και τις πιθανές επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Αγαμέμνων Σταυρόπουλος: Τα λάθη της ΑΑΔΕ – Τεκμήρια προχειρότητας και αδιαφορίας

Ο κ. Πιτσιλής σε πρόσφατη συνέντευξή του επισήμανε ότι η ΑΑΔΕ δεν έχει κάνει λάθη στις δηλώσεις. Ανταποκρίνεται αυτό στην πραγματικότητα;
Πριν το εξετάσουμε αυτό, να επισημαίνουμε ότι τα λάθη είναι μέρος της ζωής. Τα λάθη πρέπει να διαπιστώνονται, ώστε να διορθώνονται. Αν όμως είναι κατακριτέα θα κρύβονται διαρκώς κάτω από το χαλί. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να απαιτεί να μην γίνονται λάθη από την ΑΑΔΕ και από οποιονδήποτε. Αυτό όμως που πρέπει να απαιτούμε είναι την ειλικρίνεια και το θάρρος παραδοχής τους.
Τουλάχιστον, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ΑΑΔΕ είναι σταθερή στις αρχές της. Με τον ίδιο τρόπο που θεωρεί το παραμικρό λάθος των φορολογούμενων απαράδεκτο και το τιμωρεί με πανάκριβα πρόστιμα, με αποτέλεσμα όταν αυτοί τα διαπιστώνουν, αντί να σπεύσουν να τα διορθώσουν οικειοθελώς, να τα κρύβουν, με την ίδια αυστηρότητα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να έχει κάνει και η ίδια λάθος, με αποτέλεσμα να το αρνείται πεισματικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Θωμάς Σλάμαρης: Η αρχή της ανταπόδοσης – Οι 6 βασικές αρχές της πειθούς

Μετά από μελέτες, αποδείχθηκε ότι υπάρχουν έξι βασικές αρχές που βοηθούν κάθε ενδιαφερόμενο να συμφωνήσει με τον πωλητή και να πάρει την απόφαση να αγοράσει ευκολότερα.
Η αρχή της ανταπόδοσης. Η αρχή της αυθεντίας. Η αρχή της σπανιότητας

Η αρχή της συνέπειας. Η αρχή της συμπάθειας. Η αρχή της μίμησης

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next