Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Porsche: Από τα γκάζια στα λεωφορεία!

Σε μια ανατροπή που κανείς δεν περίμενε, η Porsche, συνώνυμη με την ταχύτητα και την πολυτέλεια, αποφάσισε να αλλάξει ρότα. Η εταιρεία ανακοίνωσε την αγορά μεριδίου 35% στην Flix, τον κολοσσό των λεωφορείων και των τρένων στην Ευρώπη και των λεωφορείων Greyhound στη Βόρεια Αμερική.

Η συμφωνία, που φέρεται να αξίζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, σηματοδοτεί την είσοδο της Porsche στον κλάδο των μαζικών μεταφορών. Παρόλο που το ποσό της επένδυσης της Porsche δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως, εκτιμάται σε «χαμηλό διψήφιο εκατομμύρια» ευρώ, υποδεικνύοντας ότι άλλοι επενδυτές, όπως η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων EQT και ο δισεκατομμυριούχος Klaus-Michael Kuehne, έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο.

Η Flix, που υπολογίζεται ότι αξίζει πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ, έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή ανάπτυξη, αυξάνοντας τα έσοδά της κατά 30% το τελευταίο οικονομικό έτος. Η εταιρεία σχεδίαζε αρχικά να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης τον Ιούνιο, αλλά η διαδικασία αναβλήθηκε λόγω διαφωνιών για την αξία της.

Η απόφαση της Porsche να επενδύσει στον τομέα των μεταφορών έρχεται σε μια περίοδο όπου η εταιρεία αναζητά νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. «Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για βιώσιμες και προσιτές υπηρεσίες κινητικότητας στο μέλλον και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη Flix στην παγκόσμια επέκτασή της», δήλωσε ο Johannes Lattwein, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche SE.

Η συνεργασία της Porsche με την Flix αποτελεί ένα τολμηρό στοίχημα για το μέλλον των μεταφορών. Μένει να φανεί αν η συνταγή της επιτυχίας της αυτοκινητοβιομηχανίας θα μεταφραστεί με επιτυχία στον κόσμο των λεωφορείων και των τρένων.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next