Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ΗΠΑ: Μεγάλο στοίχημα στην ενέργεια του υδρογόνου

Επένδυση 8,8 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας, το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την ανάθεση 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη 11 ερευνητικών έργων σε πανεπιστήμια, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας των υδρογονομηχανών.

Τα επιλεγμένα πανεπιστήμια, όπως το Arizona State University, το Clemson και το University of Michigan, θα διεξάγουν έρευνα για την ανάπτυξη νέων υλικών και εξαρτημάτων που θα μπορούν να αντέξουν τις ακραίες συνθήκες που δημιουργούνται κατά την καύση του υδρογόνου. Αυτό θα συμβάλλει στη χρήση καθαρού υδρογόνου έως και 100% σε αεριοστροβίλες για την παραγωγή ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο Υφυπουργός Ενέργειας και Διαχείρισης Άνθρακα, Brad Crabtree, δήλωσε: “Η προώθηση της απόδοσης των υδρογονομηχανών είναι κρίσιμη για την αύξηση της χρήσης καθαρών καυσίμων όπως το υδρογόνο, συμβάλλοντας στην επίτευξη των κλιματικών μας στόχων.” Πρόσθεσε επίσης: “Σήμερα επενδύουμε σε συνεργατικές, πρωτοποριακές έρευνες σε αμερικανικά πανεπιστήμια που θα βοηθήσουν το καθαρό υδρογόνο να γίνει πιο προσιτό και ευρέως χρησιμοποιούμενο, ενώ παράλληλα θα επεκτείνουμε το εργατικό δυναμικό του υδρογόνου.”

Η χρήση προηγμένων τεχνολογιών σε αυτά τα χρηματοδοτούμενα έργα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού και θα διευκολύνει τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας στους τομείς της ενέργειας και της βιομηχανίας.

Αυτή η επένδυση αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης Biden-Harris να επιτύχει 100% καθαρή ηλεκτρική ενέργεια έως το 2035 και μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050. Τα έργα αυτά, υπό την εποπτεία του Εθνικού Εργαστηρίου Τεχνολογίας Ενέργειας (NETL) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, είναι επίσης σε ευθυγράμμιση με το πρόγραμμα Hydrogen Shot του DOE, το οποίο στοχεύει στη μείωση του κόστους του καθαρού υδρογόνου κατά 80% μέσα στην επόμενη δεκαετία.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next