Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νέο Ορόσημο στην Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια της Βορείου Αμερικής: Δέκατο Έργο Εγκρίνεται από τη Διοίκηση Μπάιντεν

Με την έγκριση του υπεράκτιου αιολικού έργου του Μέριλαντ, οι ΗΠΑ φτάνουν τα 15 GW καθαρής ενέργειας, επιτυγχάνοντας το μισό του στόχου για 30 GW έως το 2030.

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν Σημειώνει Ορόσημο στην Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια με την Έγκριση του Δέκατου Έργου

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Ενέργειας των Ωκεανών ανακοίνωσε την έγκριση του υπεράκτιου αιολικού έργου του Μέριλαντ, σηματοδοτώντας το δέκατο εμπορικής κλίμακας έργο αιολικής ενέργειας που εγκρίνεται υπό την κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν.

Με αυτή την έγκριση, το Υπουργείο έχει εγκρίνει πάνω από 15 γιγαβάτ (GW) καθαρής ενέργειας από υπεράκτια αιολικά έργα, φτάνοντας ήδη στο μισό του στόχου των 30 GW που έχει θέσει ο Πρόεδρος Μπάιντεν για το 2030. Τα μέχρι στιγμής εγκεκριμένα έργα αναμένεται να παρέχουν ενέργεια σε 5,25 εκατομμύρια σπίτια.

«Το μέλλον της καθαρής ενέργειας είναι εδώ! Το σημερινό ορόσημο αποτελεί άλλο ένα τεράστιο άλμα προς τον φιλόδοξο στόχο μας για την απελευθέρωση 30 GW υπεράκτιας ενέργειας μέχρι το 2030», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός, Λόρα Ντάνιελ-Ντέιβις.

Πρόσθεσε: «Η δουλειά μας να εγκρίνουμε τα πρώτα δέκα εμπορικής κλίμακας υπεράκτια αιολικά έργα της χώρας είναι αποτέλεσμα της επιμονής των δημόσιων λειτουργών της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ενέργειας των Ωκεανών και της δέσμευσης της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης ομοσπονδιακών αδειών. Χάρη στο τολμηρό πρόγραμμα Επενδύοντας στην Αμερική του Προέδρου Μπάιντεν, αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή κατά μέτωπο, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και διασφαλίζουμε ότι κάθε κοινότητα θα ωφεληθεί από τις οικονομικές ευκαιρίες αυτής της νέας εποχής».

Το υπεράκτιο αιολικό έργο του Μέριλαντ θα παράγει πάνω από 2 GW καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας για τη χερσόνησο Delmarva, παρέχοντας ενέργεια σε περισσότερα από 718.000 σπίτια.

Κατά τη διάρκεια των φάσεων ανάπτυξης και κατασκευής του έργου, προβλέπεται η δημιουργία περίπου 2.680 θέσεων εργασίας ετησίως για μια περίοδο επτά ετών.

Η εκμισθωμένη περιοχή του έργου εκτείνεται περίπου 8,7 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Μέριλαντ και περίπου 9 ναυτικά μίλια από την κομητεία Σάσεξ στο Ντέλαγουερ, στα κοντινότερα σημεία προς την ακτή.

Το έργο σχεδιάζεται σε τρεις φάσεις και περιλαμβάνει την εγκατάσταση έως και 114 ανεμογεννητριών, έως και τεσσάρων υπεράκτιων υποσταθμών, ενός μετεωρολογικού πύργου και έως και τεσσάρων διαδρόμων εξαγωγής υπεράκτιας ενέργειας.

Δύο από αυτές τις φάσεις, MarWin και Momentum Wind, έχουν ήδη λάβει πιστοποιητικά ανανεώσιμης ενέργειας από την πολητεία του Μέριλαντ.

Κατά την πρώτη εβδομάδα της θητείας του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε Εκτελεστικό Διάταγμα για την οικοδόμηση μιας νέας αμερικανικής υποδομής και οικονομίας καθαρής ενέργειας, εστιάζοντας στην επέκταση των ευκαιριών για τη βιομηχανία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση έθεσε έναν φιλόδοξο στόχο για την ανάπτυξη 30 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ μέχρι το 2030.

Η επίτευξη αυτού του στόχου αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε επενδύσεις για έργα κατά μήκος των ακτών των ΗΠΑ, να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με συνδικαλιστικά δικαιώματα και να απασχολήσει περισσότερους από 44.000 εργαζομένους στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030, ενώ θα προκύψουν σχεδόν 33.000 επιπλέον θέσεις εργασίας σε κοινότητες που θα ωφεληθούν από τις δραστηριότητες υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Αυτή η επέκταση θα παρέχει αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία άνω των 10 εκατομμυρίων αμερικανικών νοικοκυριών ετησίως και θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 78 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next