Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Business Voice Week: Το καθιερωμένο εβδομαδιαίο ραντεβού!

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή σας με το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ business περιεχόμενο!

Τα τελευταία χρόνια και δη κατά τη διάρκεια της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης, η παρουσία των εγχώριων συστημικών τραπεζών στο εξωτερικό, δια μέσω της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο εκεί χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έφτασε -περίπου- στο μηδέν, καθώς εξόχως επιτακτική ήταν η ανάγκη για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας, με τον ταυτόχρονο περιορισμό των δαπανών και την αξιοποίηση των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων, δια μέσω της πώλησής τους σε ενδιαφερόμενα μέρη.

Ωστόσο, τελευταία, οι διοικήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών έχουν θέσει στο «ραντάρ» του ενδιαφέροντός τους την εξωστρέφεια, εξετάζοντας σειρά από σενάρια και προτάσεις, με πρώτο «σταθμό» την ευρύτερη… γειτονιά των Βαλκανίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Κίνηση της Ε.Ε. με το βλέμμα στο αύριο!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, μέτρο της Γερμανικής κυβέρνησης ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κατασκευής Ημιαγωγών (European Semiconductor Manufacturing Company – ESMC) αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής μικροτσίπ στη Δρέσδη της Γερμανίας. Η ESMC αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ των Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Bosch, Infineon και NXP, ενώ με το προαναφερθέν μέτρο αναμένεται να ενισχυθεί η ασφάλεια του εφοδιασμού, η ανθεκτικότητα και η ψηφιακή κυριαρχία της Ευρώπης στις τεχνολογίες ημιαγωγών, σύμφωνα με τους στόχους που ορίζονται στην ανακοίνωση του European Chips Act. Το μέτρο στοχεύει στην εξυπηρέτηση της ζήτησης για αυτοκινητοβιομηχανίες και βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ θα συμβάλει -επίσης- στην επίτευξη της ψηφιακής, μα και της «πράσινης» μετάβασης.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Θωμάς Σλάμαρης: Η αρχή της μίμισης

Οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να πιστεύουμε ότι όταν οι περισσότεροι γύρω μας, στην κοινωνία ή στον κόσμο, κάνουν κάτι, αυτό πρέπει να είναι σωστό ή το καλύτερο. Δηλαδή, μας επηρεάζει υποσυνείδητα η επιλογή των άλλων και ταυτόχρονα μας απαλλάσσει από την πιθανότητα λάθους ή μας δίνει το άλλοθι πως, αν κάναμε λάθος, το κάναμε όλοι μαζί.

Προφανώς, η λογική λέει πως αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το καλύτερο, καθώς μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι που οδήγησαν τους περισσότερους να το επιλέξουν. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε υποψήφιος αγοραστής επηρεάζεται αυτόματα αν πιστέψει πως όντως οι περισσότεροι (ή έστω πολλοί) επέλεξαν ένα προϊόν ή υπηρεσία έναντι κάποιων άλλων. Αυτή την υποσυνείδητη τάση αξιοποιεί συχνά το μάρκετινγκ όταν προωθεί ένα προϊόν ή υπηρεσία, ενημερώνοντάς μας, για παράδειγμα, πως “το 65% των πελατών το επιλέγουν” ή ότι “2 στους 3 το επιλέγουν” ή όταν “είμαστε η ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο μας”.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Huawei: Ο καταλύτης για την ενεργειακή επανάσταση της Σαουδικής Αραβίας

Το φιλόδοξο έργο της Ερυθράς Θάλασσας ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος πλήρως καθαρός ενεργειακός προορισμός στον κόσμο. Στο πλαίσιο του έργου Ερυθρά Θάλασσα στη Σαουδική Αραβία κατασκευάζεται το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό-αποθηκευτικό μικροδίκτυο στον κόσμο, με ισχύ 400 MW και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας 1.3GWh.

Πρωτοπόρος σε αυτή την φιλόδοξη προσπάθεια είναι ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός Huawei, ο οποίος συνεργάζεται με την Red Sea Global για την ανάπτυξη αυτού του κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Το έργο εκτείνεται σε μια έκταση 28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις ακτές της επαρχίας Tabuk, δυτικά της Ερυθράς Θάλασσας. Όταν ολοκληρωθεί το 2030, η πόλη της Ερυθράς Θάλασσας αναμένεται να διαθέτει 50 ξενοδοχεία με 8.000 δωμάτια και πάνω από 1.000 κατοικίες σε 22 νησιά και έξι ηπειρωτικές περιοχές. Θα φιλοξενεί επίσης έως ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως, όλοι τους με πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια εκτός δικτύου.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

T

Trending

N

NeWsLetteR

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Read Next