Η Protio εισάγει την ψηφιακή «επανάσταση» στην αγορά ακινήτων

Το νέο μοντέλο κυκλικής οικονομίας «Rebuilt-to-Rent» αποτελεί το κλειδί στην αντιμετώπιση τόσο της κλιματικής όσο και της στεγαστικής κρίσης, αλλά και αναπόσπαστο τμήμα της φιλοσοφίας της καινοτόμου ελληνικής proptech startup.

Ο κλάδος του Real Estate στην Ελλάδα συνεχίζει να σημειώνει ανοδική πορεία, παραμένοντας αλώβητος παρά τις εγχώριες οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές. Ειδικότερα, αυτή την περίοδο παρατηρείται μεγάλη ζήτηση που αφορά την ενοικίαση διαμερισμάτων, χωρίς βέβαια αυτό να συνοδεύεται πάντα με την ανάλογη προσφορά.

Η Protio εισάγει ένα νέο μοντέλο το οποίο δύναται να αναχαιτίσει τη στεγαστική κρίση που κυριαρχεί πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου τα διαθέσιμα ακίνητα προς αγορά ή ενοικίαση είναι σχεδόν δυσεύρετα και συνήθως πρόκειται για παλιές κατοικίες και πεπερασμένες πλέον κατασκευές.

Η ελληνική proptech startup στη συνέχεια αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διαδικασία, από την αγοραπωλησία ως την ανακαίνιση και την εύρεση ενοικιαστή.

Μετά την ενοικίαση η Protio διαχειρίζεται το διαμέρισμα. Οι επενδυτές φυσικά λαμβάνουν πλήρη ενημέρωση από εξειδικευμένους συμβούλους επενδύσεων ακινήτων για όλη τη διαδικασία, ενώ η εταιρεία βρίσκεται κοντά τους σε όλα τα στάδια μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

Το μεγαλύτερο ατού βέβαια της Protio είναι πως εγγυάται και εξασφαλίζει τον πρώτο χρόνο ενοικίων στους επενδυτές.

Κάθε ιδιώτης έχει τη δυνατότητα να γίνει επενδυτής με τρία απλά βήματα μέσω της πλατφόρμας της Protio. Βάσει του επενδυτικού προφίλ έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το διαμέρισμα που επιθυμεί και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ακίνητα τα οποία είναι στην πλατφόρμα είναι εκτός αγοράς και διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω του Protio.gr.

Καινοτομία από την ανάπλαση μέχρι την αξιοποίηση ακινήτων 

Η πλατφόρμα της Protio αξιοποιεί εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας τα οποία επεξεργάζονται χιλιάδες δεδομένα. Έτσι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τα χαρακτηριστικά ενός διαμερίσματος και να ενημερώνει τον πωλητή για την αξία πώλησης της ιδιοκτησίας του μόλις σε 24 ώρες, χωρίς να προαπαιτείται η διά ζώσης επίσκεψη του χώρου.

Η λύση αποτίμησης ακινήτων της Protio έχει ιδιαίτερα ακριβή αποτελέσματα, ενώ απαιτείται μόλις ένα ραντεβού προκειμένου να αναλυθεί το ακίνητο και να γίνει η τελική προσφορά, όπου ο πωλητής χρειάζεται μόνο να την αποδεχθεί.

Η Protio είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece, αποτελεί το νέο εγχείρημα του Founder της incrediblue Αντώνη Φιοράκη και πρόσφατα συγκέντρωσε χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τα νέα κεφάλαια η startup κατάφερε να βγει από το stealth mode, λανσάροντας τη νέα πλατφόρμα επενδύσεων σε διαμερίσματα.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από ελληνικά και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια με lead fund τη Neogen Capital, ενώ στον pre-seed γύρο συμμετείχαν και ο Lars Rasmussen, επενδυτικός «άγγελος» και συνιδρυτής των Google Maps, τα επενδυτικά κεφάλαια της Genesis Ventures και η επενδυτική πλατφόρμα SeedBlink. Παράλληλα, στους χρηματοδότες περιλαμβάνονται και 20 επενδυτικοί «άγγελοι» από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ινδία.

Η καινοτόμος ελληνική startup έχει συσπειρώσει γύρω της έμπειρα στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της τεχνολογίας, των επενδύσεων και των ακινήτων, από εταιρείες όπως οι Deliveroo, Blueground, PSP Investments και άλλες.

Στα ηγετικά μέλη της ομάδας είναι ο Θράσος Κηπουργός, Head of Investments και ο Ιωάννης Τζίκας, Head of Technology, οι οποίοι επέλεξαν να αφήσουν τον Λονδίνο και να επιστρέψουν στην Ελλάδα για την υλοποίηση τη νέας αυτής ιδέα’..

CEO της Protio, Αντώνης Φιοράκης

Η ίδρυση και η ανάπτυξη της Protio δεν αποτελούν μόνο ένα ενδιαφέρον case study στον τομέα των ακινήτων αλλά και μια εξαιρετική περίπτωση brain gain.

«Το πρόβλημα που στοχεύουμε να λύσουμε με την Protio επηρεάζει καθημερινά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Είμαι ενθουσιασμένος που με την υποστήριξη των επενδυτών μας ξεκινάμε ένα ταξίδι με ένα τόσο μεγάλο και πραγματοποιήσιμο όραμα. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε συνολικά το οικοσύστημα συναλλαγών γύρω από τα ακίνητα, καθώς η τεχνολογία που αναπτύσσουμε επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τεράστιας αυτής αγοράς. Με αυτό το νέο εγχείρημα θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην αστική ανάπλαση των πόλεών μας», επισήμανε ο CEO της Protio, Αντώνης Φιοράκης.

Ανάπτυξη ακινήτων με κριτήρια ESG 

Στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων η Protio έχει αναπτύξει το μοντέλο-κλειδί για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, «Rebuild-to-Rent». 

Η εταιρεία αναλαμβάνει την ανακαίνιση ακινήτων και στη συνέχεια τη διάθεσή τους στην αγορά. Το μοντέλο αυτό εξασφαλίζει την ποιότητα των διαθέσιμων ακινήτων, καθώς προάγει και την ανάγκη μετατροπής των παλαιών διαμερισμάτων και της επαναχρησιμοποίησής τους.

Η ανακαίνιση των παλαιών ακινήτων δεν πραγματοποιείται μόνο για αισθητικούς λόγους. Ο εκσυγχρονισμός συνεπάγεται όχι μόνο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος CO2 αλλά και των λειτουργικών απαιτήσεων μιας κατοικίας, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και την αστική ανάπλαση των πόλεων.

Comments are closed.