Δήμος Μαρκοπούλου: Επιπλέον 5,4 εκατ. ευρώ για την ολοκληρωμένη διαχείριση υγρών αποβλήτων

Θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων περίπου 21,3 χλμ στις ανατολικές και δυτικές παρυφές της πόλης και σε δύο μικρές περιοχές στο Νότιο και Βορειοανατολικό άκρο αυτής.

Νέο υποέργο προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων (Γ φάση) στο Μαρκοπούλο, περιλαμβάνει η 4η Τροποποίηση της Πράξης «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων δήμου Μαρκοπούλου και ολοκλήρωση αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) για συνολική δυναμικότητα 40.000 Ι.Κ.» που εκδόθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Το έργο αυτό αφορά κατασκευή δικτύου περίπου 21,3 χλμ στις ανατολικές και δυτικές παρυφές της πόλης και δύο μικρές περιοχές στο Νότιο και Βορειοανατολικό άκρο αυτής και η κατασκευή τριών τοπικών αντλιοστασίων. Η πράξη αρχικά συμπεριλάμβανε την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη μήκους περίπου 45 χλμ, τη μελέτη και κατασκευή των απαραίτητων αντλιοστασίων για τη μεταφορά των λυμάτων προς την (ΕΕΛ) Μαρκοπούλου καθώς και την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της συγκεκριμένης εγκατάστασης από 20.000 σε 40.000 Ι.Κ..

Ο περιφερειάρχης, δήλωσε σχετικά: «Το μεγάλο σχέδιο ολοκλήρωσης και λειτουργίας ενός σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου και νέων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων για όλη την Ανατολική Αττική, κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο απτό. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους αλλά και την ΕΥΔΑΠ δρομολογεί και εκτελεί έργα που για δεκαετίες παρέμεναν στα χαρτιά. Είναι πλέον δεδομένο ότι πολύ σύντομα όλη η Ανατολική Αττική θα αποχετεύεται με υγειονομικά και τεχνικά βέλτιστο τρόπο βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την ανταγωνιστικότητα της σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Το απέραντο εργοτάξιο που περιλαμβάνει την Παλλήνη, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Κορωπί, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη, την Αρτέμιδα, τα Σπάτα, τη Ραφήνα, τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και άλλους μικρότερους οικισμούς αποτελεί ζωντανό παράδειγμα των καθημερινών προσπαθειών που γίνονται στην Περιφέρεια σε όλα τα επίπεδα».

Comments are closed.