Coca-Cola Τρία Έψιλον: Αναδείχθηκε Environmental Team of the Year!

Η εταιρεία έλαβε 6 βραβεία στα φετινά Environmental Awards για τις καινοτόμες πρακτικές της για βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση του αποτυπώματός της.

Έξι σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η  Coca-Cola Τρία Έψιλον στα φετινά Environmental Awards, για τη στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη και τις δράσεις που υλοποιεί προς μια κλιματικά ουδέτερη εφοδιαστική αλυσίδα. Η εταιρεία, που επενδύει συστηματικά σε ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών από την ευρύτερη αλυσίδα αξίας της, τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και τη φροντίδα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, διακρίθηκε ως Environmental Team of the Year, αποσπώντας 5 βραβεία – 4 χρυσά και ένα χάλκινο.

Ο Γιώργος Χαντουμάκος, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο δήλωσε: «Οι διακρίσεις αυτές μας κάνουν όλους ιδιαίτερα περήφανους. Αποτελούν  μία σημαντική αναγνώριση της συνεχόμενης προσπάθειάς μας να αναπτυσσόμαστε βιώσιμα,  στο πλαίσιο μίας αειφόρου και ανθεκτικής εφοδιαστικής αλυσίδας. Μέσα από συνέργειες με προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες θα συνεχίζουμε να  αναζητούμε ευκαιρίες και λύσεις για να πετύχουμε τη δέσμευσή μας για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών σε όλο το εύρος της δραστηριότητάς μας, μέχρι το 2040.» 

Συγκεκριμένα, στα φετινά Environmental Awards, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, απέσπασε τα εξής βραβεία:

  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Sustainable Supply Chain» & Χάλκινο στην κατηγορία «Μείωση εκπομπών άνθρακα»  για τη στρατηγική και τις δράσεις που υλοποιεί με στόχο τη μείωση των εκπομπών σε όλη την αλυσίδα αξίας της, μέχρι το 2040. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εξοικονόμηση ενέργειας στις μονάδες παραγωγής της, τη διάθεση ψυκτικού εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και τη δημιουργία του προγράμματος πράσινου στόλου.
  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Environmental CSR» για τη δωρεά  ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση 7.715 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρυμπόμπης – Τατοΐου, το μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στον νομό Αττικής.
  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Sustainable Product or Service» για τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου που χάρη στη πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip, καταργούν την πλαστική μεμβράνη και μειώνουν τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως.  Η νέα συσκευασία,  που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας,  είναι από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας συνολικά και ισοδυναμεί με μείωση εκπομπών άνθρακα κατά 480 τόνους, ετησίως.
  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Μείωση κατανάλωσης νερού́» για τις πρακτικές που υλοποιεί για την ορθή διαχείριση του νερού και τη μείωση χρήσης του. Χαρακτηριστικό της ολιστικής προσέγγισης που ακολουθεί η εταιρεία είναι ότι τα εργοστάσια παραγωγής νερού και αναψυκτικού της, αποτελούν τα μοναδικά εργοστάσια της Ελλάδας με διάκριση Platinum για υπεύθυνη διαχείριση νερού, από την Alliance for Water Stewardship.

Comments are closed.