Τα σχολεία της Αττικής επιβραβεύουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City»

Το κλιμάκιο του «The Green City» προσφέρει έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης για να προωθηθεί και στους γονείς.

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προώθησης και επιβράβευσης της ανακύκλωσης «The Green City», που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και οι δήμοι της Αττικής, με ολοένα και περισσότερα σχολεία να συμμετάσχουν, ενώ από την αρχή του έτους 9.732 μαθητές από 51 σχολεία 35 δήμων έχουν ενημερωθεί για όλο το φάσμα των ωφελημάτων της ανακύκλωσης.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Αθηναίων το 102ο Δημοτικό Σχολείο, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, διοργάνωσε τη δράση «EcoFriendlyByEurope» με συντονιστές σχολείο από τα Κανάρια (Ισπανία) και εταίρους σχολεία από την Κροατία, την Ισπανία (Βαλένθια), την Ιταλία και την Πορτογαλία. Προηγήθηκε παρουσίαση του προγράμματος σε 30 μαθητές και εκπαιδευτικούς εξ αυτών και στη συνέχεια στους 210 μαθητές του σχολείου.

Με αφορμή την απήχηση του προγράμματος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει ότι «μαζί με τα παιδιά μας θέτουμε γερές βάσεις για μία νέα κουλτούρα διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος της ζωής μας και του μέλλοντος».

Ο ίδιος προσθέτει ότι από την Περιφέρεια Αττικής επιστρατεύεται κάθε δυνατότητα ώστε να προαχθεί μία αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες για την υλοποίηση μίας αναγκαίας πραγματικότητας:

«Να θέσουμε τις πιο γερές βάσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί μία νέα κουλτούρα διαχείρισης των απορριμμάτων μας, κατά τρόπο που να διευκολύνονται οι αρχές της αστικής βιωσιμότητας, της πράσινης οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτή είναι μία μεγάλη ευθύνη, την οποία αναλαμβάνουμε όλες οι γενιές μαζί προκειμένου να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε όλα όσα απλόχερα μας δίνει μέχρι τώρα η φύση».

Ειδικότερα, το ενημερωτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης και την επιβράβευση από την ανακύκλωση των διαχωρισμένων υλικών οκτώ κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα). Στη συνέχεια, οι μαθητές μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν συλλέξει στο όχημα όπου ζυγίζονται και οι πόντοι οι οποίοι προκύπτουν, βάσει του τύπου και του βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε έναν λογαριασμό του σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές.

Τέλος, το κλιμάκιο του «The Green City» προσφέρει έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης για να προωθηθεί και στους γονείς.

Comments are closed.