OneTeam: Στρατηγική συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας σηματοδοτεί την στενή συνεργασία των δύο μερών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Εργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, προχώρησε η εταιρεία Στρατηγικής Επικοινωνίας OneTeam.

Η υπογραφή του Μνημονίου σηματοδοτεί την στενή συνεργασία των δύο μερών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος τα οποία άπτονται των εργασιών του Εργαστηρίου, όπως ενδεικτικά είναι η ανάπτυξη νέων εργαλείων, στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα κυκλικής οικονομίας -συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε.-, αναπτυξιακά προγράμματα που προωθούν ουσιαστικά την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, ενώ προτεραιότητα αποδίδεται στην αναβάθμιση των υφιστάμενων προγραμμάτων και των δύο μερών σε θέματα κριτηρίων ESG.

Από την πλευρά της OneTeam υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας και Πρόεδρος του European Business Ethics Network (EBEN), κ. Αντώνης Γκορτζής και η κα. Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική Σύμβουλος της εταιρείας σε θέματα Αειφορίας & ESG, ενώ από την πλευρά του Εργαστηρίου Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπέγραψε η Διευθύντρια του ΠΜΣ η κα. Κωνσταντίνα Κοτταρίδη.

Την ικανοποίηση και αισιοδοξία του για μια παραγωγική συνεργασία εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ της OneTeam, κ. Αντώνης Γκορτζής, δηλώνοντας: «Είναι μεγάλη τιμή για την OneTeam η σύμπραξη με το υψηλότατης εξειδίκευσης Εργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το Μνημόνιο Συνεργασίας πιστοποιεί την στρατηγική της εταιρίας να συμβαδίζει με τις νέες απαιτήσεις και τάσεις τόσο της αγοράς όσο και της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι πάγια πολιτική της OneTeam να συνάπτει και να προωθεί στρατηγικές συνεργασίες που στοχεύουν στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και φορείς του κρατικού μηχανισμού, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και το υγιές επιχειρείν».

Στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να φέρει η εν λόγω σύμπραξη στάθηκε η Σύμβουλος για θέματα Αειφορίας & ESG της OneTeam, κα. Μαργαρίτα Καραβασίλη: «Είναι γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν πλέον οι επιχειρήσεις κατευθύνεται από τις σύγχρονες απαιτήσεις που υπαγορεύει η παγκόσμια οικονομία υιοθετώντας αρχές κυκλικής οικονομίας και βιώσιμες πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και τα κριτήρια ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης Κριτήρια), που μπήκαν στο επίκεντρο των επενδύσεων και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την εξοικείωση του κοινού με τις έννοιες της επανάχρησης και της βιωσιμότητας. Η OneTeam με την υπογραφή αυτού του Μνημονίου Συνεργασίας υποδηλώνει την σημασία της σύνδεσης της αγοράς με τον χώρο της επιστήμης και της καινοτομίας, αλλά και την αξία της νέας δυναμικής που αναπτύσσεται στην υποστήριξη επιχειρήσεων και φορέων στην ενσωμάτωση πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας, επιστρατεύοντας κατάλληλες στρατηγικές, τεχνολογία όσο και το ESG».

Την σπουδαιότητα της συνέργειας ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού τομέα για την ανάπτυξη καινοτόμων βέλτιστων πρακτικών ανέδειξε η Διευθύντρια του Εργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, κα. Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, επισημαίνοντας: «Η Συνεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ιδιαίτερα η συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων και ιδιωτικού τομέα κρίνεται άκρως σημαντική προκειμένου να μεταβούμε στο σύγχρονο μοντέλο του επιχειρείν με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις τόσο σε επίπεδο ανταγωνισμού όσο και σε επίπεδο νομοθεσίας. Η Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας του Εργαστηρίου Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης με την εταιρία στρατηγικής επικοινωνίας OneTeam επικυρώνει τις από κοινού δράσεις και ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Comments are closed.