Ταμείο Ανάκαμψης: Χρηματοδοτεί 51 έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων

Τα 51 έργα αφορούν υποδομές σε οικισμούς της χώρας κάτω των 2.000 κατοίκων.

Την έμπρακτη μέριμνα της Κυβέρνησης για σύγχρονη διαχείριση αστικών λυμάτων σε ολόκληρη την επικράτεια, ιδιαίτερα σε μικρούς οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, σηματοδοτεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με την οποία εγκρίνεται η χρηματοδότηση για 51 έργα συνολικού προϋπολογισμού 408.499.600,33 ευρώ που εντάσσονται στη Δράση του Ταμείου Ανάκαμψης 2.0 «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων, περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών». Πρόκειται για την τρίτη υποκατηγορία έργων.

Στις δύο προηγούμενες υποκατηγορίες είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση για άλλα 34 έργα και έτσι συνολικά τα έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων που προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχονται σε 85.

Τα 51 έργα αφορούν υποδομές σε οικισμούς της χώρας κάτω των 2.000 κατοίκων. Οι περισσότεροι οικισμοί, συνολικά 53, που θα αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων, είτε με νέα δίκτυα που θα συνδέονται σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ), είτε με νέες ΕΕΛ και νέα δίκτυα, είναι άνω των 1.000 κατοίκων.

Comments are closed.