Ανακυκλώνω – Aλλάζω θερμοσίφωνα: 120.000 νοικοκυριά θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για τον κάθε ένοικο να τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα της πολυκατοικίας εφόσον είναι κοινόχρηστη, χωρίς μάλιστα να πρέπει να προηγηθεί γενική συνέλευση, ενώ 120.000 νοικοκυριά πρόκειται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά αναμένουν την επιδότηση του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Aλλάζω θερμοσίφωνα» η οποία αγγίζει το 60% της αγοράς ενός νέου, σύγχρονης τεχνολογίες ηλιακού, στις πολυκατοικίες επικρατεί… αναβρασμός.

Πολίτες αναφέρουν στην ΕΡΤ πως αρκετές φορές δεν υπάρχει συνεννόηση στις πολυκατοικίες για την τοποθέτηση του θερμοσίφωνα. Ο κύριος Ζαχαρίας, που είναι ένοικος πολυκατοικίας με 10 διαμερίσματα, ωστόσο τονίζει πως τα οφέλη του ηλιακού θερμοσίφωνα δεν αφήνουν χώρο σε διαφωνίες.

«Έξι άτομα δεν έχουν βάλει ακόμα. Πιθανόν να το σκεφτούν με αυτό το πρόγραμμα, γιατί όλοι λίγο – πολύ το συζητάνε και ρωτάνε σε περιπτώσεις που κάνουν χρήση ταράτσας, τους προβληματίζει γιατί πιάνει κάποιο χώρο. Μπορεί να έχουν ορισμένα προβλήματα, ότι δηλαδή μπορεί να είναι πολύ βαρύ, αλλά αυτά υπερνικώνται», λέει.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για τον κάθε ένοικο να τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα της πολυκατοικίας εφόσον είναι κοινόχρηστη, χωρίς μάλιστα να πρέπει να προηγηθεί γενική συνέλευση, ενώ 120.000 νοικοκυριά πρόκειται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα, μειώνοντας έτσι τουλάχιστον 210 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο. Παράλληλα, η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού θα μειωθεί κατά 65%.

Οι επιδοτήσεις θα δοθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια, ενώ το συνολικό κόστος του προγράμματος αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Comments are closed.