Κορπή: Μειώνει δραστικά τα πλαστικά μίας χρήσης

Η εφαρμογή των μη αποσπώμενων καπακιών, στοχεύει στη μείωση των απορριμμάτων που χάνονται καθημερινά στη φύση.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή, κάνει για ακόμη μια φορά πρώτο την αλλαγή στην κατηγορία των φυσικών μεταλλικών νερών στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας τα καπάκια με μη αποσπώμενα, σε όλες τις PET συσκευασίες.

Με αυτήν την κίνηση, το Κορπή, σεβόμενο το περιβάλλον, υιοθετεί αρκετά νωρίτερα την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης (SUP), που τίθεται επίσημα σε εφαρμογή το 2024. Η εφαρμογή των μη αποσπώμενων καπακιών, στοχεύει στη μείωση των απορριμμάτων που χάνονται καθημερινά στη φύση και στην διασφάλιση της συστηματικής συλλογής και ανακύκλωσής τους.

Το μη αποσπώμενo καπάκι αποτελείται από το υλικό PE και είναι πρακτικό και εύκολο στη χρήση για μικρούς και μεγάλους. Είναι εξίσου ανθεκτικό με το προηγούμενο, προσφέροντας την ίδια εμπειρία κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο της συσκευασίας. Επιπλέον, διευκολύνει την ανακύκλωση ολόκληρης της συσκευασίας και συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων, αφού παραμένει προσαρτημένο σε αυτήν.

Η μετάβαση στα νέα μη αποσπώμενα καπάκια έχει ήδη ξεκινήσει, με το μεγαλύτερο μέρος των συσκευασιών να παράγεται με μη αποσπώμενα καπάκια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, παίζει το απόθεμα των σημείων πώλησης.

Σε δήλωσή του, ο Επικεφαλής Τμήματος Nestlé Waters Ελλάδος Δημήτρης Χανιόγλου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτή την αλλαγή σε όλες τις PET συσκευασίες του Κορπή, σεβόμενοι το περιβάλλον και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα μη αποσπώμενα καπάκια. Αξιοποιώντας τη δυναμική και την τεχνογνωσία μας, θα συνεχίσουμε τις αδιάκοπες προσπάθειες προσφέροντας βιώσιμες λύσεις, ενισχύοντας την κυκλική οικονομία και τη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά».

Comments are closed.